Türkiye'de hemşireler hakettikleri değeri görmüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat Üniversitesi (FÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özercan, hemşireliğin sevgi, özveri, şefkat ve hoşgörüyle yapılan kutsal ve zor bir görev olduğunu belirterek, Türkiye'de hemşirelerin hak ettiği değeri geremediğini söyledi.

Sağlık Haftası nedeniyle Fırat Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu tarafından bir program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Özercan, dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale'nin doğum günü olan 12 Mayıs tarihinin hemşireler günü olarak kutlandığını hatırlatarak, hemşirelerin yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Kanuni Keklik, Türkiye'de Mart ayı itibariyle aktif olarak çalışan 92 bin 509 hemşire bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de 100 bin kişiye ortalama 131 hemşire düştüğünü aktaran, bu rakamın Avrupa bölgeleri için 670, AB üyesi ülkeler içinde 731 olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, İl Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özercan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı program, halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber