Başmüfettiş hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kurucusu olduğu Menas şirketinin yolsuzluk yaptığı iddiasıyla rapor hazırlayan Gümrük Başkontrolörü Bayram Çolak hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı ortaya çıktı.

Çolak, iddianamede, ?Fırat'ı yargı mercileri ve kamuoyu önünde hesap vermek durumunda bırakarak görevi kötüye kullanmak?la suçlanıyor.

Fırat, Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren dava dosyasındaki ifadesinde Mersin'de yaş sebze ve meyve ticaretiyle uğraşan Menas A.Ş.'nin ortağı olduğunu, AKP Adıyaman Milletvekili seçildikten sonra şirketin yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığını ve bu durumun Ticaret Sicil Gazetesi'nde de yayımlandığını söyledi.

Çolak'ın Menas A.Ş.'nin 2006'da Ukrayna'ya yaptığı bir ihracatı esas alarak hazırladığı raporunu, Mersin Başsavcılığı'na gönderdiğini belirten Fırat, hazırlık soruşturması aşamasında bulunmasına rağmen raporun basına sızdırıldığını öne sürdü.

Basında kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan yayınlara neden olunduğunu savunan Fırat, raporun 2002 seçimlerinde Diyarbakır'dan CHP aday adayı olan Çolak tarafından kasıtlı hazırlandığını öne sürdü.

Çolak, görev gereği Menas hakkında ihracat yolsuzluğuyla ilgili soruşturma yaptığını, AKP'li Fırat'ın bu şirketin kurucusu ve büyük ortağı olduğunu kaydetti.

Çolak, Fırat'ın şikâyeti üzerine Gümrük Müsteşarlığı'nın talebi bulunmamasına rağmen, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hakkında inceleme başlattığını bildirdi.

İnceleme sonucunda kendisine bir disiplin cezası verilmediğini ve görev yerinde de değişiklik yapılmadığını kaydeden Çolak, görevini kötüye kullandığı iddiasını reddetti. Fırat'ın şikâyeti üzerine Savcı Mehmet Bozkurt, Çolak hakkında dava açtı. Bozkurt, Çolak'ın görevinin gereklerine aykırı hareket ettiğini iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber