Vekillerin yeğenleri, kuzenleri yaşadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Divan toplantısında çıkan kritik bir karar, sigara yasağının Meclis'te nasıl uygulanacağı tartışmalarının gölgesinde kaldı. Oysa karar TBMM'de işe alınacak milletvekilli akrabalarıyla ilgili. Artık üçüncü derece akrabalar Meclis'te işe alınabilecek.

Dün yapılan TBMM Başkanlık Divanında Milletvekili Danışmanı Çalıştırılması Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarında değişiklik yapılması benimsendi. Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında yapılan TBMM Başkanlık Divanı kararına göre, milletvekillerinin yasama ve araştırma faaliyetlerinde yardımcı olacak personel, herhangi bir milletvekilinin ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımı olmayacak. Bu durumda milletvekillerinin anne-baba, eş, çocukları ve kardeşleri danışman olarak çalıştırılamayacak. Eski düzenlemede, üçüncü dereceye kadar (üçüncü derece de dahil) olan akrabalar danışman olamıyordu.

Konu görüşülürken, TBMM Başkanı Toptan ile İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık arasında tartışma yaşandı. Değişikliğe karşı çıkan Sakık, daha önceki yıllarda milletvekillerinin akrabalarını danışman olarak çalıştırabildiklerini, ancak kendileri bunu yapınca yasaklandığını ileri sürdü. Sakık, ?Kendilerine karşı ayrımcılık yapıldığını, bunun devam etmesi halinde toplantılara katılmayacağını? söyledi.

Başkanlık Divanında, AK Parti'li üyeler de sınırlamanın kaldırılmasını isterken, CHP'li Küçük karşı çıktı. Eski düzenlemenin devam etmesini isteyen Küçük, ?1996 yılında bu sınırlama, belli sıkıntılar nedeniyle getirildi. Bu durum istismar edilmişti. Şimdi de sıkıntı konusu olabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber