Fabrikatör memur!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MEHMET YİRUN Tekirdağ DHA

Çorlu'da çökertilen rüşvet çetesinin lideri olduğu öne sürülen memurlardan Nihat Gençoğlu'nun kendi yerine bir başka kişi çalıştırdığı ve bir atölye işlettiği belirlendi

Rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Nihat Gençoğlu'nun kendi yerine emekli bir memuru çalıştırdığı belirlendi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan görevlilere yönelik rüşvet operasyonunda savcılık ilginç bilgilere ulaştı. Tutuklanan ve şebekenin lideri olduğu öne sürülen memurlardan Nihat Gençoğlu'nun işe gitmeyerek yerine maaşını kendisinin ödediği emekli bir memuru çalıştırdığı, çok sayıda mal varlığının yanı sıra kardeşinin üzerine olan bir tekstil atölyesini işlettiği ortaya çıktı.

Mercedes ve özel şoför

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetin Gül'ün talimatıyla 6 ay süren teknik takibin ardından Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Tutuklanan Gençoğlu'nun kendi yerine 800 YTL maaş verdiği daha önce kurumdan emekli olan Süheyla Ü.'yü çalıştırdığı saptandı. Kardeşinin üzerine 40 kişinin çalıştığı kot taşlama atölyesi açan ve son model Mercedes otomobili ile özel şoförü olduğu belirlenen Gençoğlu'nun elde ettiği haksız kazançla çok sayıda daire ve arsa sahibi olduğu, bunları kardeşi, yeğenleri ve sevgililerinin üzerine devrettiği belirlendi.

Savcı şaşırdı

Maaşı 1000 YTL olan Gençoğlu'nun aylık 1000 YTL telefon faturası ödediği, sevgilisi ile İstanbul'da geceleği 400 YTL olan bir otele sık sık gittiği ortaya çıktı. Sevgililerine daireler aldığı belirtilen Gençoğlu'nun sadece bir günlük buluşma karşılığında bir kadına lüks bir otomobil hediye ettiği saptandı. Çorlu bölgesinde toplam 21 dairesi ve arsaları tespit edilen Gençoğlu'nun diğer şehirlerdeki gayrimenkulleri de araştırılıyor.

Soruşturma savcısının da gözaltına alınan Y.M.'nin üzerine 400 bin YTL değerinde arsa ve tarla olduğunu öğrenince şaşırdığı belirtiliyor. Şüphelinin, tapuların kendisine ait olmadığını kendisinin Gençoğlu tarafından zaman zaman tapuya çağırılarak imza attırıldığını söylediği öğrenildi. İlk tespitlere göre, Çorlu bölgesinde özellikle yurtdışında yaşayanların tarla ve arsalarının parsellenerek satıldığı ve sahte tapu düzenlendiği anlaşıldı. Tapuların müdürlüğün sicil defterlerine işlenmediği, sadece vatandaşlara tapu senedi verildiği de ortaya çıkarıldı. Bu yöntemle verilen çok sayıda sahte tapunun araştırılması için de özel ekip kuruldu.

Operasyon sızdı

Çorlu Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Mehmet Tekin'in operasyondan bir gün önce Gençoğlu'na bilgi verdiği de teknik takibe takıldı. Bu bilgi üzerine Gençoğlu'nun apar topar emeklilik dilekçesi verdiği, ifadesinde servetinin babasından miras kaldığını söylediği kaydedildi.

Zanlının banka hesaplarında yapılan incelemede de bir günde 400 bin YTL'lik hareket belirlendi. Gençoğlu'nun biri 55 bin euro değerinde olmak üzere kendi üzerine 5, yakınlarının üzerine de 5 araç saptandığı bunların toplam değerlerinin de 400 bin YTL olduğu belirlendi.

?Mekân? adı verilen operasyonun ardından Çorlu Tapu Sicil Müdürü Ömer Yılmaz, olaya karışan Aysun Yıldırım, Aysun Ergene, Fatma Özçelik, Mustafa Gençoğlu, Mehmet Yayla, Mehmet Emin Ateş, Atilla Burgaz, Mehmet Tekin ve Muharrem Geren de ?rüşvet almak, suç işlemek için teşekkül oluşturma?, ?görevi kötüye kullanma?, ?suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama? suçlarından tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber