Gençlik Şöleni'nde kavga: 2 öğretmen yaralandı, 5 gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen Gençlik Şöleni etkinliklerinde olaylar çıktı. Etkinlikte görevli 2 öğretmen yaralandı. 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ve üç gün sürecek 1. Edremit Gençlik Şöleni etkinliklerinin devam eden ikinci gününde, akşam saatlerinde olaylar çıktı. Öğrencilerden oluşan müzik gruplarının sahne aldığı Faruk Serpil Parkı'na gelen alkollü bir grup geldi. Grubun taşkınlık çıkarması sonucu olaylar çıktı.

Bira şişelerinin ve sandalyelerin havada uçuştuğu etkinlikte konser alanında bulunan belediye görevlilerinin olaylara karışmadığı görüldü. Kavganın büyümesi üzerine olay yerine gelen polislerin de havada uçuşan şişelerin isabet etmesi sonucu yaralandıkları öğrenildi. Kavgada, konser alanında görevli Edremit'in Altınoluk Beldesi'ndeki bir lisede görevli rehber öğretmen R. Ş. ile aynı okulun müdür yardımcısı M.H.P. yaralandı. Yaralılar, Edremit Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Arkadaşlarının yaralandığını duyan meslektaşları hastane ve polis karakolu önünde bilgi almaya çalıştı. Konser alanını savaş alanına çeviren C.T., M.D, Y.B., H.D. ve Ö.Ç. isimli şahıslar ise polis tarafından gözaltına alındı.

Konser izlemeye gelen vatandaşlar, olay sebebiyle konser alanını terk etmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar olay sonrası bu tür etkinliklerde yeterli güvenliğin sağlanmamasına tepki gösterdi.

Öte yandan vatandaşlar, ilk kez gerçekleştirilen Edremit 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında düzenlenen uçurtma şenliğinde zabıta memurları ile vatandaş arasında çıkan olayların ardından 1. Edremit Gençlik Şöleni'nin ikinci gününde çıkan olaylar nedeniyle, final gecesi gerçekleşecek Fulden Uras ve İsmail Özkan konseri için tedirgin olduklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber