Vali Güler: Sigara içilip içilmediği mutlaka kontrol edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Valisi Muammer Güler, Kamu kurum ve kuruluşlarında 4250 Sayılı Kanunla öngörülen yerlerde sigara içilip içilmediğinin mutlaka kontrol edilerek gerekli uyarı ve cezalandırmaların yapılacağını bildirdi.

Güler, İnönü Stadı'nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin ardından basın mensuplarının sigara yasağına ilişkin sorularını yanıtladı.

Stadyumda bugün ilk uygulamanın yapıldığını ve çok fazla sigara içen görmediğini ifade eden Güler, bu kanunun benimsenmesinin önemli olduğunu söyledi. Güler, kamuoyunun büyük çapta uygulamanın destekçisi olduğunu gördüğünü dile getirerek, tütün ve tütün mamullerinin zararlı olduğunun bütün dünyada artık kabul edilmiş bir konu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu konuda geç bile kaldığını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Uygulama içinde zamanla çok mesafe alınacak. Ama kamu kurum ve kuruluşlarında ve 4250 sayılı kanunla öngörülen yerlerde sigara içilip içilmediğini mutlaka kontrol edeceğiz. Gerekli uyarı levhaları asılacak. Bu hafta içinde denetimle, ceza kesmekle görevli bütün görevliler belirlenecek ve hepsinin isim ve telefonları asılacak. Kamu kuruluşlarından kamu personeli denetleyecek. Belediye zabıtası, polis olacak. Diğer kuruluşlarda da yetkili amirler belirlenecek. Bununla ilgili tebliğ de yayınlandı. Bütün kamu kuruluşlarında, bütün kapalı mekanlarda mutlaka denetimi yapan bir görevli belirlenecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber