Sahte başkomiseri gazeteciler yakalattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Küçükçekmece'de bir trafik kazasını araştıran basın mensuplarına kendisini "başkomiser" olarak tanıtan bir kişi ile arkadaşı, durumdan şüphelenen gazeteciler tarafından polise yakalattırıldı.

Bir trafik kazasına ilişkin haber yapmak amacıyla Küçükçekmece'deki özel bir hastaneye giden muhabirler H.Ö. ve T.T. olayla ilgili bilgi ve fotoğraf elde etmeye çalışırken kendisini "başkomiser" olarak tanıtan M.T. (28) ve arkadaşı E.Ö. (25) ile tanıştılar.

Muhabirlere fotoğraf vermek için Avcılar'a gitmeleri gerektiğini söyleyen M.T. (28) ve E.Ö. gazetecilerle birlikte görev aracına binerek yola çıktı. Yolda M.T. ve E.Ö.'nün durumundan şüphelenen gazeteciler, Avcılar'a geldiklerinde durumu asayiş uygulaması yapan polis ekibine bildirdi.

Polis, bu ihbar üzerine şüphelilerin kimliklerini kontrol etti ve herhangi bir olaydan dolayı aranıp aranmadıklarını araştırdı. Araştırma sonucu, kendisini "başkomiser" olarak tanıtan M.T'nin polis olmadığı ve "gasp" ile "adam yaralamak" suçlarından emniyette kaydının bulunduğu anlaşıldı.

Bu tespit üzerine M.T. ile arkadaşı E.Ö. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Muhabir H.Ö., "Biz onları araca aldık ama içimizde bir huzursuzluk vardı. Sonuçta hareket halindeydik ve 'in' diyemedik. Allah'tan uygulama yapan polisler çok titiz davrandılar ve bizi kurtardılar. Bu kişilerin kazayla da herhangi bir ilgisi yokmuş. Eğer polis orada olmasaydı şimdi yaşamıyor olabilirdik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber