Erdoğan'ın Ağustos sırrı...

Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Başkanı'na Trilyonluk BMW

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgiye göre Meclis Başkanı Köksal Toptan kendisine yeni bir makam aracı aldırmış. Toptan'ın zırhlı, ultra lüks BMW makam aracının rakamı gerçekten dudak uçuklatıyor; Fiyatı tam olarak 1.300.000 YTL (1 trilyon 300 Milyar) İnsanımız gelir dağılımının derin bunalımlarını yaşarken ve işsizlik hızla artarken TBMM Başkanı Köksal Toptan 1 trilyon 300 Milyara makam arabasını yenilemesi hoş görülemez? Her ne kadar eleştirimi paylaştığım kendisini seven dostları bunun doğal olduğunu ve alımın bütçe kanununda yeri olduğunu savunuyorlarsa da bu mazeretlerin benim için anlamı yok. Tabii ki meclis başkanımız bizi devletimize yakışır şekilde temsil etmeli ve zırhlı araba kullanmalı. Fakat bugünlerde Irak Kuzeyinde savaşanların zırha daha çok ihtiyacı var?

Başbakan'ın Ağustos sırrı

Ankara'da kulaktan kulağa yayılan ?Başbakan Erdoğan Ağustos ayından önce kapatılma davasının bitmesini istiyor.? fısıltıları, kimilerine göre şifre içinde şifre barındırıyor? Bazı çevreler, ?Başbakan bu işten sıkıldı, ne olacaksa artık olsun.? yaklaşımında derken, karşı tezin savunucuları da, ?Erdoğan'ın canını sıkan başka bir dedikodu. Bazı çevreler, Ak Parti'ye açılan kapatma davasının yaklaşan Genelkurmay Başkanlığı seçimiyle bağlantılı olduğunu öne sürüyorlar. Aslı olmayan iddialara göre, AK Parti'ye açılan kapatma davası Genelkurmay Başkanı olması istenen kişiyi garanti altına almak için açıldı. Kapatma davası Ağustos ayından önce biterse, Erdoğan rahatlayacak ve böyle uçuk senaryoların önü kesilecek? şeklinde görüş bildiriyorlar? Anlaşılan AK Parti'nin kapatma davası sonuçlanıncaya kadar böyle yüzlerce senaryo havada uçuşacak?

TRT Komedisi?

8 bin kişilik dev kadrosuyla TRT birçok ilçe merkezinden büyükken, varlık içinde yokluk çekiyor. TRT haber dairesindeki yenileşmeyle birlikte artan haber trafiği ortaya ilginç bir durum çıkardı. 8 bin kişilik dev kadroya rağmen TRT muhabirleri göreve çıkacak kameraman ve araç bulmakta zorlanıyorlar. Hatta çekilen haberlere montaj sırası alınıyor, çünkü montajcı bulunamıyor. Bu sebeplerle TRT birçok haberi atlıyor ya da geç girmek zorunda kalıyor. İşlerin yetişmemesi nedeniyle "Eleman eksikliği var" talebi TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e gidince 8 bin personelini düşünen Şahin de şaşırmış. Yapılan araştırma sonucunda TRT'de birçok çalışanın "özelliksiz" olduğu tespit edilmiş. Programlara yığılan personellerin çoğu yıllar boyunca ne bir haber yapmış ne de bir haberin montajına girmiş. TRT'nin varlık içindeki yokluk durumu nedeniyle Haber Dairesi de hızını kesmek zorunda kalmış.

Meclis tarihinde ilk

Meclis tarihinde ilk kez bir Meclis çalışanı, Meclis bürokratlarına karşı tazminat davası kazandı. TBMM Eski Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, İletişim Daire Bakanı Feridun Keşir ve TBMM TV Müdürü Nihat Bük, TBMM TV Muhabirlerinden Fikret Dadaş'ın açtığı Tazminat davasında 3 bin YTL'lik tazminat cezasına çarptırıldılar.

TBMM TV muhabiri Dadaş, 2004 yılı sonunda işten çıkartılınca, idare mahkemesine başvurup hakkını hukuk yoluyla aradı. Ankara 3.İdare Mahkemesi Fikret Dadaş'ın işten çıkartılmasındaki gerekçeyi uygun görmedi. TBMM Hukuk Müşavirliği Dadaş'tan sonra Televizyona eleman alınmadığını savundu ise de Fikret Dadaş, Televizyona çok sayıda milletvekili çocuğunun yönetmeliklere aykırı olarak işe başlatıldığını ispat edip, görevine geri döndü.

Bıktırdılar

DP ve Anavatan arasındaki birleşme çalışmaları tamamen bitti. Merkez sağın iki partisinin yılan hikayesine dönen bütünleşme çalışmalarını bu kez sonlandıran sebep, iki liderin yine ayrı telden çalması oldu. Anavatan lideri Mumcu, ?Yeni bir oluşuma fırsat veren birleşme olsun? derken, DP lideri Soylu, ?DP ve Anavatan birleşsin? görüşünü savununca ipler tamamen koptu. Lafın özü şu; Oralardan bir şey olmuyor, olmayacak!

TALAT ATİLLA/GÜNEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber