Yargıtay bildirisi piyasaları vurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yargıtay'dan hükümete yönelik gelen sert eleştiriler zaten diken üzerinde olan piyasalarda iplerin iyice gerilmesine neden oldu.

Siyasi gerginlik nedeniyle zaten diken üzerinde olan piyasalar, Yargıtay'ın açıklamaları ile ikinci seansta olumsuz bir görüntü sergiliyor.

Borsa düşüşe geçerken kurlar ve faiz yükseliyor.

İlk seansı 41 bin 405 puandan tamamlayan borsa, ikinci seansın açılışından itibaren gelen satışlarla saat 15:05 itibari ile en düşük 40678 puana kadar indi.

Döviz tarafında da yükseliş dikkat çekiyor. Dolar dünkü yükselişin ardından bugün yaşanan gerginlikle yoluna devam ederken, serbest piyasada 1.2470 YTL'ye kadar yükseldi.

Euroda ise çok daha hızlı bir hareket izleniyor. Euro/dolar paritesinin Almanya'da açıklanan olumlu verilerle son üç haftanın zirvesine çıkması, içeride de etkili oluyor. Euro 1.9620 YTL'ye kadar tırmandı.


Yargıtay Başkanlar Kurulu bildiri yayınladı

Adalet Bakanlığından jet cevap: Bildiri siyasi ve gereksiz


Faiz tarafında da yükseliş etkili oluyor. Gösterge tahvilin bileşik faizi Yargıtay'ın açıklamaları ile yüzde 19.55'ten yüzde 19.65'e tırmandı.

Piyasadaki hareketi değerlendiren Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, Anayasa Mahkemesi'nin kararı yaklaştıkça gündemin dışarıdan çok içeriye odaklandığını belirtti.

Uskuay, "Anayasa Mahkemesi kararı gelinceye kadar tüm haberler ve spekülasyonlarla bu süreç böyle gidecek. Özellikle basın üzerinden yapılan tartışmalar piyasa üzerindeki etkisi artıracak" dedi.

Uskuay, dışarıda da piyasalar üzerinde en etkili olan unsurun petrol fiyatlarındaki 'akıl almaz yükseliş' olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber