Darbeyi önleyen polise 90 YTL ödendi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darbeyi önledi 90 YTL ödendi

Polis memuru Ş.A. canını ortaya koyarak saldırgan Alparslan Arslan'ı yakaladı. Darbe için ortam hazırlamayı planlayan Ergenekon örgütünün ortaya çıkmasını sağladı. Lojman dahi verilmeyen Ş.A'ya sadece 90 YTL ödendi

EVİN GÖKTAŞ

Danıştay'a yönelik kanlı saldırıda canını ortaya koyarak eli silahlı katil Alparslan Arslan'ı yakalayan polis memuru Ş. A.n'ın, söz verildiği halde devlet tarafından gerektiği şekilde ödüllendirilmedi.

Meslektaşları tarafından "kahraman" olarak nitelenen Ş.A.'ya, dönemin Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner bu başarısının karşılığında 20 maaş tutarında para ödülü verileceği vaadinde bulundu. Ancak, bugüne kadar söz ve-rilen bu para ödenmedi. Altan'a sadece 90 YTL ödendi.

CANI PAHASINA

Danıştay 2. Dairesi'ne toplantı sırasında baskın düzenleyen Alparslan Arslan dışarı çıkıp izini kaybettirmek üzere iken o sırada Danıştay'da görevli polis memuru Ş.A. olayı duyar duymaz yan binada bulunan 2. Daire'ye doğru koşmaya başladı. Ş.A. sonradan katil olduğu ortaya çıkan Alparslan Arslan'a, "Bir dakika beyefendi nereden geliyorsunuz?" diye soran Ş.A. aldığı yanıt karşısında şüphelendi. Ş.A. "İkinci katta bir olay oldu galiba" diyen Arslan'ı kolundan yakalayıp kimliğini sordu. "Bir dakika kimliğimi göstereyim" di-yerek kolunun bırakılmasını isteyen Arslan, çantasından Glock marka silahını çıkarıp Ş.A.'nın kafasına dayadı. Ş.A. korku ve paniğe kapılmadan Arslan'ı etkisiz hale getirip elindeki silahı almaya çalıştı. Yerde birkaç dakika devam eden boğuşma esnasında Arslan'ın elindeki silah ateş aldı ve Ş. A. kılpayı ölümden döndü. Mermi Ş.A.'nın vücuduna isabet etmeden geçti. Mesleğinin ilk yıllarında özel harekat ve terörle mücadele birimlerinde çalıştığı için eğitimli olan Ş.A. canı pahasına mücadele edip Alparslan Arslan'ın elindeki silahı almayı başardı. Ş.A. etkisiz hale getirdiği Arslan'a kelepçe takıp meslektaşı E.K.'ya teslim ederek 2. Daire'ye koştu. Ş.A bu defa da yaralıları hastaneye yetiştirmek için koşuşturmaya başladı. Arslan, daha sonra Çankaya Emniyet Müdürlüğü ekibine silahı ile birlikte teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber