KKTC'de öğretmenler bugün de grev yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KKTC'de Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikasının (KTOEÖS) orta dereceli okullarda 12 Mayısta başlattığı grev bugün de devam etti.

Öğretmenler Yasasının kıdem tazminatlarıyla ilgili 25. maddenin kaldırılmasına karşı çıkan ve örgütlü olduğu tüm okul ve işyerlerinde 12 Mayıstan beri tam gün grev uygulayan KTOEÖS, sınav haftasının başladığı 21 Mayıstan bu yana ise her gün 3 saatlik grev yapıyor.

Bu arada KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, KTOEÖS yetkililerini Meclis'te kabul etti.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak'ın da katıldığı görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Soyer, toplantı sonunda herhangi bir açıklama yapmadı.

KTOEÖS Başkanı Adnan Eraslan, görüşme sonunda yaptığı açıklamada, "Ortada iyi niyetler var" diyerek, bunu sendika yönetiminde değerlendireceklerini belirtti.

Eraslan, "Grev devam edecek mi" sorusuna karşılık, grevlerin günübirlik açıklandığını anımsatarak, bunun sendika toplantısından sonra netleşeceğini kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Öztoprak ise, "sendikanın bugünkü değerlendirmelerinde, bu olumlu havayı da göz önünde tutarak, öğrencilere yarın okullarına gitme müjdesini vereceğine inandığını" söyledi.

Öztoprak, okullarda dönem sonu sınav haftasında bulunulduğuna işaret ederek, "öğrencilere çektirilen işkencenin yettiğini, buna son verilmesini" istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber