Genç doktor, 36 saatlik nöbetten sonra kalp krizi geçirdi

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma aşkına yüreği dayanmadı

Kalbinden rahatsız olan genç doktor Şafak Taşkın, hastanedeki 36 saatlik nöbeti sonrası kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Taşkın'a, rahatsızlığı için altı hafta izin verildiği ama onun, bir hafta sonra işine geri döndüğü belirtildi.

Mehmet Şafak Taşkın, hayata gülen gözlerle bakan, genç ve başarılı bir doktordu. Şafak, bir hafta önce görev yaptığı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 36 saatlik nöbetinin ardından taksiyle evine dönerken kalp krizi geçirerek 27 yaşında hayata gözlerini yumdu. Şafak Taşkın, hayallerini süsleyen tıp eğitimini, 2001 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde birincilikle tamamladı. 2002 yılında Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Hastanesi'nde göreve başlayan Şafak, İstanbul'a yerleşti. Gece gündüz demeden hastalara yardım etmek için çırpınan Şafak, kısa zamanda çevresindeki arkadaşlarının ve hastaların sevgilisi haline gelmişti.

OKULU BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Aynı hastanede görev yapan meslektaşı Nagihan Kurnaz da yaşamına ışık olmuştu genç doktorun. Birbirine aşık olan iki genç, Gaziantep'e giderek aile arasında nişanlanmışlar ve evlilik hayalleri kurmaya başlamışlardı. Dr. Şafak Taşkın Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Hastanesi'nde iki yıl süren asistanlığın ardından 3 ay önce Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'ne atandı.

TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Genç doktor, kalp rahatsızlığını ilk olaraküniversite son sınıfta tesadüfen çektiği bir akciğer filminde öğrenmişti. Kalbinde büyüme görünüyordu. Anne ve babasında da kalp rahatsızlığı vardı. Şafak, başta kendisini kötü hissetmişti, ancak aile fertlerinde genç yaşta ölüm olmaması içini rahatlatmıştı.

SIK SIK BAYILIYORDU

Kalbindeki ritim bozukluğu, Dr. Şafak Taşkın'ın ara sıra bayılmasına neden oluyordu. İki ay önce hastanede çalışırken yere yığılan Şafak, ağzındaki ciklet nefes borusuna kaçınca nefes alamamıştı. Doktor arkadaşları tarafından kurtarılan Şafak, yoğun bakıma alındı. Yapılan incelemelerde genç doktorun kalpteki ritim bozukluğu dışında tüm değerleri normal çıkmıştı.

EVDE 1 HAFTA DURABİLDİ

Şafak'a, rahatsızlığı nedeniyle altı hafta izin verildi. Fakat mesleğine olan aşkı onu sadece bir hafta evde tutabildi. Kısa bir büre önce kalbine pil takılmasına karar verilen Şafak, bir hafta evvel 36 saatlik yorucu bir nöbetin ardından eve gitmek için bindiği takside kalp krizi geçirdi. Vakit kaybetmeden yol üzerindeki İsviçre Hastanesi'ne götürülen Şafak için artık çok geçti. Kalbineyenilen genç doktor, memleketi Gaziantep'e götürülerek defnedildi.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber