MEB, Dünya bankası kredili traktör alıyor

Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Dünya Bankası kredisi ile Tarım Meslek Liseleri için 9 traktör ve 9 römork satın alacak.

- Milli Eğitim Bakanlığı, Dünya Bankası'ndan Orta Öğretim Projesi'nin (OÖP) finansmanı için aldığı kredilerin bir kısmı ile Tarım Meslek Liseleri için 9 traktör ve 9 römork satın alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nın, 9 traktör ve 9 römork alımına ilişkin ihale daveti bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İhale davetinde, Dünya Bankası'ndan, Orta Öğretim Projesi'nin (OÖP) finansmanında kullanılmak üzere kredi alındığı belirtilirken, söz konusu kredinin bir bölümünün ?Tarım Meslek Liseleri için Traktör ve Römork İhalesi? sözleşmesi uyarınca uygun görülen ödemelerde kullanılacağı açıklandı. söz konusu ihale, Dünya Bankası Satın Alma yöntem ve kılavuzlarına göre Ulusal Rekabetçi İhale (National Competitive Bidding) seklinde yapılacak.

-SON ÜÇ YILINI BELGELEYEMEYEN FİRMA İHALEYE KATILAMIYOR-

İhaleye katılacak firmaların en az son 3 yıl tarım makineleri alanında satış yapmış olması gerekirken, 2005-2007 yıllarının ortalama cirosu 500 bin YTL'nin aşağısında olmaması isteniyor. İhaleye katılacak firmaların 2005-2007 yılları arasında en az 25 adet traktör satışını ve garanti hizmetini gerçekleştirmiş olması isteniyor. İhaleye katılacak firmaların en geç 27 Haziran 2008 tarihinde saat 14:00'e kadar teklif bedelinin en az yüzde 2'si tutarındaki geçici teminatla birlikte başvurması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber