Eğitim-Sen: Eğitim tamamen ticari oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "Bir kamu hizmeti olan eğitim, tamamen piyasaya bırakılarak, ticari bir alan haline getirildi" dedi.

Zübeyde Kılıç,Aydın'da yaptığı açıklamada, bir kamu hizmeti olan eğitimin piyasa bırakılmasının, eğitimin gözden çıkarıldığı anlamına geldiğini öne sürdü. Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığının resmi istatistiklerinde de görüldüğü üzere eğitime ilişkin bütçede çok ciddi bir azalma olduğunu ve eğitim yatırımlarının neredeyse durmuş duruma geldiğini belirtti.

Zübeyde Kılıç, şöyle konuştu:

"Eğitim süreci bir bütün olarak öğrenci ve velilerin sırtına bırakılmış durumda. Eğitim özel piyasaya devredilen bir yapılanma haline geldi. Tabii ki bu süreç, eğitimin kalitesini ve niteliğini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Eğitimin içeriği boşalıyor.

Eğitim, demokratik ve laik özünü tamamen kaybetmiştir. Bunda genel anlamda, AK Parti'nin büyük bir payının olduğunu düşünüyoruz. AK Parti Hükümeti, eğitim sistemini bir bütün olarak kendi ideolojisi doğrultusunda dinsel motiflerle bir bir örüyor. Bu da eğitime çok ciddi bir darbe olmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber