Petkim'de devir gerçekleşti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna devrine yönelik satış sözleşmesi bugün imzalandı.

Socar-Turcas-Injaz, 2 milyar 40 milyon dolarlık ihale bedelinin 1 milyar 660 milyon dolarını peşin ödedi.

Ankara Sheraton Otelinde yapılan Petkim'in devir teslim törenine, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Başkan Yardımcısı Osman İlter, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Fatih Acar, Socar Başkanı Rövnag Abdullayev ve Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy katıldı.

Socar-Turcas Petrokimya A.Ş, ihale bedelinin 1 milyar 660 milyon dolarını peşin öderken, 380 milyon doların da 3 yıl içinde 'vadeli' olarak ödeneceği açıklandı.

İhale geçen yıl yapılmıştı

Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirme ihalesi, 2007 yılı Temmuz ayında yapılmış, ihalede en yüksek teklifi, 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu vermişti.

Ancak daha sonra ihale komisyonu, 2 milyar 40 milyon dolar bedelle en yüksek ikinci teklifi veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna yönelik karar verdi ve satış onaylandı.

Bu arada Petrol-İş Sendikasının, Petkim'in özelleştirilmesine karşı açtığı bazı davalarla ilgili yargı süreci devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber