MEB'den genç bilim adamlarına ödül

Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MEB ve TÜBİTAK tarafından geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere düzenlenen ?Bu Benim Eserim? programında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

-Çelik, proje yarışmasına katılan öğrencilere seslenerek, ?Biz size sadece kovan ve petek sunuyoruz. Çiçekleri gezerek bal üretecek olan sizlersiniz? mesajı verdi.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MEB ve TÜBİTAK tarafından geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere düzenlenen ?Bu Benim Eserim? programında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

MEB ve TÜBİTAK işbirliğinde geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla düzenlenen ?Bu Benim Eserim? programının ödül töreni Başkent Öğretmenevi'nde yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Çelik tören öncesi yaptığı konuşmada, öğrenciler için güzel okullar inşa ettiklerini belirterek, ?Bilgisayarlarını donatıyoruz, eğitim materyallerini gönderiyoruz. Bunu sizlerin bir şeyler üretmesi için yapıyoruz. Ama biz size sadece kovan ve petek sunuyoruz. Çiçekleri gezerek bal üretecek olan sizlersiniz. Bu öğretmen e öğrencinin işidir. Çelik., Japonya'nın sağladığı başarıya işaret ederek, ?Başarı ter kokar. Çalışma, çalışma, çalışma. Başarının mucizesi çalışmaktır? dedi. Ar-Ge yatırımlarını son yıllarda en çok artıran ikinci ülkenin Türkiye olduğunu belirten Çelik, Ar-Ge'ye ayrılan payı daha da artıracaklarını ve öğrencilerdeki potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye dönüştürmek istediklerini söyledi. Çelik, ?Bu Benim Eserim? projesine geçen yıl 13 bin kadar katılım olduğunu, bu yıl ise katılımın 18 bine ulaştığını kaydederek, gelecek yıl bu sayının 25 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Bakan Çelik, töreni alanındaki balonların sarı lacivert olduğuna dikkat çekerek, ?Bunlar neden sarı lacivert diye sordum. Çünkü ben Galatasaraylıyım, EARGED Başkanı İbrahim Demirer'de Galatasaraylı. Meğerse şampiyonluğu biz aldık diye Fenerbahçelilere teselli olsun diye yapılmış? dedi.

-DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR VERİLDİ-

Bu Benim Eserim programına ilköğretim öğrencilerinden binlerce proje katıldı. İlköğretim 6-7-8′inci sınıflarda okuyan öğrencilerin matematik ve fen bilimleri dallarında hazırladığı projelerin katıldığı, ?Bu Benim Eserim? programına 12 bin 632 Fen Bilimleri, 5 bin 681′i de matematik dalında olmak üzere 18 bin 313 proje başvurdu. Projelerin 100′ü finalist olarak 28-30 Mayıs tarihlerinde Başkent Öğretmenevi'nde sergilenirken, Bakan Çelik, ilk 50 ve ikinci 50'ye giren öğrencilere ödüllerini verdi. İlk 50'ye giren projeleri hazırlayan öğrencilere bir diz üstü bilgisayar, rehber öğretmenlere ise mp3 çalar ve dijital fotoğraf makinesi verildi. ikinci 50'ye giren projeleri hazırlayan öğrencilere ise bir mp3 çalar ve dijital fotoğraf makinesi verilirken rehber öğretmenlere ise birer dijital fotoğraf makinesi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber