İki doktoru hasta yakınları dövdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te dün gece ve bugün meydana gelen 2 olayda Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ve Emek Sağlık Ocağı'nda görev yapan 2 doktor hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırıları kınayan meslek odaları, sağlık çalışanlarının güvenliklerinin artırılmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, dün yüksekten düşme sonucu hastanenin acil servisine getirilen Hülya Özdemir'e (24) ilk müdahalesini yapmak üzere servise alan Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi acil servis doktoru Necip Öztemiz (35), hastanın yakınlarından dışarı çıkmalarını istemiş ve içerde bir kişinin kalmasının yeterli olduğunu söylemişti.

Öztemiz, buna razı olmayan 6 hasta yakını tarafından tekme tokat dövülmüştü. Burnu kırılan ve kulak zarı yırtılan Öztemiz, Gaziantep Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Aradan çok geçmeden Emek Sağlık Ocağı doktorlarından Ç. Can Çınar da bugün hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Gaziantep Kilis Tabip Odası Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde yaptığı basın açıklamasıyla olaya tepki gösterirken, Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı M. Ali Ayırıcı da yaptığı açıklamayla olayı kınadı.

Meslek örgütleri, sağlık çalışanlarının güvenliklerinin artırılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber