Ölen amcasının adına tarım kredisi çekince

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Mayıs 2008 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARAPÜRÇEK(Sakarya), (DHA)

SAKARYA'nın Karapürçek İlçesi'ndeki Tarım Kredi Kooperatifi'nden ölen amcası İlhan Özcan adına kredi çeken Yalçın Özcan ile kooperatif muhasebecisi Hasan Alemdaroğlu'na 1.5 yıl hapis ve 18 bin 110 YTL para cezası verildi.

Karapürçek Tarım Kredi Kooparatifi'nde 2002 yılında müfettişler denetleme yaptı. Müfettişler, 1997 yılından bu yana kooperatif muhasebeciliği yapan 42 yaşındaki Hasan Alemdaroğlu hakkında bazı iddialar gündeme gelince inceleme yaptı. İncelemede kooperatifin üyelerine Ziraat Bankası aracılığıyla kullanılması için ayrılan tohum, ilaç, yem gibi tarımsal destek kredilerinden Karapürçek İlçesi'nde oturan Yalçın Özcan'a 6 bin YTL kredi verildiği, ayrıca 2 bin 400 YTL kredi kullandırıldığı belirlendi. Diğer kredilerin ise Yalçın Özcan'ın 14 Şubat 2002 tarihinde ölen amcası İlhan Özcan adına kullanıldığı tespit edildi.

İncelemelerde kooperatif muhasebecisi Hasan Alemdaroğlu'nun aynı yıl için Haziran ve Nisan tarihli sahte 6 senet hazırladıkları, bu senetlerin 2- 3 tanesinin borçlu ve kefil kısımlarına Yalçın Özcan tarafından ölen amcası İlhan özcan'ın imzasını attıkları belirlendi.

Sahte senetlere kooperatif yetkilisi Hasan Alemdaroğlu'nun da imzası olduğu belirlendi. Bunun üzerine kooperatif muhasebecisi Hasan Alemdaroğlu, ölen amcasını borçlu gibi göstererek kredi çeken Yalçın Özcan ile kefil olarak senetlere imza atan Ergün K. hakkında, ?Vasıflı dolandırıcılık, sahtecilik ve resmi evrakta sahtekarlık? suçlarından dava açıldı.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada kooperatif muhasebecisi Hasan Alemdaroğlu ile Yalçın Özcan'a önce 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı sanıkların suçu bir daha ?tahsis edilemeyecek' şekilde yaptıkları gerekçesiyle cezayı 3 yıla çıkarttı. Mahkeme heyeti sanıkların kooperatiften aldıkları paraları soruşturma başladıktan sonra ödemeleri nedeniyle cezada yarı oranında indirim yaptı ve cezayı 1 yıl 6 aya indirdi. Mahkeme Özcan ile kooperatif muhasebecisine 18'er bin 110'ar YTL para cezası da verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber