İşgüzar cezaevi müdürüne büyük öfke

Haber Giriş : 31 Mayıs 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Babaeski Cezaevi Müdür Vekili Tevfik Üzülmez'in mahkumlardan vekalet almak üzere cezaevine gelen başörtülü noter çalışanına gösterdiği tepki az daha cezaevinde isyana yol açıyordu.

Babaeski Cezaevi Müdür Vekili Tevfik Üzülmez'in mahkumlardan vekalet almak üzere cezaevine gelen başörtülü noter çalışanına ?başörtülü buraya giremezsin?şeklindeki müdahalesi cezaevinde az kalsın isyan çıkarıyordu.

Olay geçtiğimiz Perşembe günü Kırklareli Babaeski A3 Tipi Kapalı Cezaevinde yapılan açık görüş sırasında yaşandı.

Saat 11.30 sularında, bazı tutukluların avukatlarına vekalet verme işlemini gerçekleştirmek üzere Babaeski Cezaevi'ne gelen Babaeski Noteri çalışanı Gülseren Sönmez görevini yaptığı sırada yanına gelen Cezaevi Müdür Vekili Tevfik Üzülmez'in müdahalesi ile karşılaştı. ?Buraya başörtülü girmezsiniz çıkın dışarı? diye bağıran Üzülmez, vekalet vermek üzerine olay yerinde bulunan mahkumların tepkisi ile karşılaştı.

Açık görüş olduğu için biranda olaydan tüm cezaevinin haberi oldu. Biranda cezaevi elektriklendi. Görev başında olmasına rağmen üniforma giymeyen 54 yaşındaki Müdür Vekili Üzülmez, ?Buraya başörtülü giremez müsaade etmeyeceğim?diye bağırarak gerginliği iyice arttırdı. Tutuklu ve hükümlüler müdür Üzülmez'e tepki gösterirken gardiyanlar tutuklu ve hükümlüleri zar zor koğuşlarına kapattı.

Kapılara vurarak müdürü protesto eden tutuklu ve hükümlüler müdür Tevfik Üzülmez'in olay yerinden uzaklaşması sonrası diğer çalışanların çabası ile zor sakinleştirildi. Devlet memuru olmadığı için kılık kıyafet zorunluluğu olmayan Noter görevlisi Gülseren Sönmez görevini tamamlayarak cezaevinden ayrılırken yasakçı müdürün tavrı cezaevinde az daha isyana sebep oluyordu.

Noter çalışanlarının devlet memuru statüsü bulunmuyor. Bu sebeple de 657 sayılı devlet memurlarının tabi olduğu kılık kıyafet yönetmeliği kapsamına girmiyorlar.

Diğer taraftan devlet memuru olan Müdür Vekili Tevfik Üzülmez'in mesai saatleri sırasında üniforma giymesi gerekiyor. Fakat Üzülmez görev başında üniforma giymiyor.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber