Şehit olmadan ailesiyle helalleşti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2008 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan GÜLTEKİN- Lisan UYSAL- Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

HAKKARİ Yüksekova'da askerliğini yaparken, operasyon için gittiği Dağlıca'da bastığı mayının patlamasıyla şehit olan 8 aylık Piyade Komonda Er Efkan Gey, memleketi Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit er Efkan Gey'in, 27 Mayıs Salı gecesi ailesiyle telefonla konuştuğu, tüm ailesiyle helalleştiği öğrenildi. Anne Bedia Gey, ?En son ben konuştum ?Oğlum niye helallik istiyorsun?' dedim o da bana ?Anneciğim ne olacağı belli olmaz şimdiden helalleşelim' dedi? diye konuştu.

Şehit Piyade Komando Er Er Efkan Gey'in cenazesi, uçakla Akhisar'da bulunan Askeri Havaalanı'na ardından da buradan da karayoluyla Alaşehir Hacıbey Mahallesi Fatih Caddesi'nde bulunan baba ocağına getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutun gelişi sırasında evin önünde kısa süreli izdiham yaşanırken, şehit Gey'in 5 ablası ve 3 ağabeyi, ambulansın kapılarına hücum etti.

Cenaze daha sonra kortej eşliğinde Alaşehir Pazar Camii'ne getirildi. Yol boyunca korteje katılanlar ?Hükümet istifa', ?Meclis'i basarız, Apo'yu asarız', ?Bir gece ansızın gelebiliriz' sloganları attı. Pazar Camii'nde vakit beklenmeden saat 15.30 sıralarında kılınan cenaze namazına şehit erin yakınlarının yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AKP Manisa milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, MHP Milletvekili Ercan Akça, Manisa Garnizon Komutanlığı'ndan Kıdemli Albay Ramazan Turan ve çok sayıda subayın yanı sıra yaklaşık 20 bin Alaşehirli katıldı.

Cenaze namazının ardından Şehit Er Efkan Gey'in cenazesi Philedelphia Caddesi'ni takiben Asri Mezarlık'a getirilerek toprağa verildi. Şehit Er Gey'in annesi Bedia Gey, sürekli sağlık kontrolünde tutulurken, gırtlak kanseri olan baba Nadir Gey de askerlerin yardımıyla yürüdü. Kardeşlerinin yüzünü görmek isteyen acılı ablalar ise kadınbayan astsubaylar tarafından güçlükle sakinleştirildi.

AİLESİYLE HALELLEŞTİ

8 aylık asker olan Efkan Gey'in, son olarak ailesiyle geçen 27 Mayıs Salı gecesi telefonla konuştuğu, tüm ailesiyle helalleştiği ifade edildi. Anne Bedia Gey, ?Telefonda tüm ağabeylerini ve ablalarını istedi ve helalleşti, en son ben konuştum ?Oğlum niye helallik istiyorsun' dedim o da bana ?Anneciğim ne olacağı belli olmaz şimdiden helalleşelim' dedi? diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR POSTANEDE KALDI

Ablası Dilek Kalkan ise kardeşinin yeğenleri ve aile fertlerinin fotoğraflarını, en geç 2 Haziran Pazartesi günü postaya verilmiş olarak istediğini ifade ederek, ?Kardeşimin isteğini yerine getirdik ve fotoğrafları çektik, geçen cuma günü postaneye verdik. Ancak haftasonu girdiği için pazartesi günü gönderilecekti. Fotoğraflar hala postanede, kardeşim fotoğrafları göremeden şehit oldu? diye konuştu.

Gırtlak kanseri baba Nadir Gey ise güçlükle konuşmasına rağmen, ?Dört oğlum var, birisi vatana feda olsun, gerekirse kendim de giderim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber