Anadolujet THY'nin koltuklarını doldurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2008 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İlk seferini 23 Nisan'da gerçekleştiren Anadolujet, THY'nin doluluk oranını yüzde 64'ten yüzde 85'e yükseltti. THY Başkanı Karlıtekin, müşterinin 1.5 ayda sisteme alıştığını söyledi

TÜRK Hava Yolları (THY), ilk seferi 23 Nisan tarihinde gerçekleştirilen Anadolujet'in uçuşları ile uçaklardaki doluluk oranını yüzde 64'ten yüzde 85'e yükseltti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, yaptığı açıklamada, THY'nin alt markası olan Anadolujet uçuşları ile Ankara merkezli İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Batman, Muş, Van, Erzurum, Kars ve Trabzon'a karşılıklı sefer gerçekleştirdiklerini belirtti.

MALİYETLER DÜŞTÜ

ANADOLUJET'İN 1.5 aylık performansından memnun olduklarını anlatan Karlıtekin, THY gibi müşterilerin de memnuniyetlerinin giderek arttığını vurguladı. Karlıtekin, Anadolujet uçuşlarına yönelik son günlerde gelen eleştirilere rağmen müşterilerin giderek bu sisteme alıştığını bildirdi. Anadolujet'in maliyetleri düşürdüğü gibi doluluk oranında da artış yarattığına dikkati çeken Karlıtekin ?THY olarak beklentilerimiz gerçekleşti. Uçaktaki doluluk oranı yüzde 64'ten yüzde 85'e yükseldi. Samsun, Kahramanmaraş uçuşları, doluluğu düşürüyor. Bunları kapatsak doluluk oranı yüzde 90 seviyelerine yükselecek' dedi.

HEDEF 2 MİLYON YOLCU

BAZI eleştiriler de aldıklarını söyleyen Karlıtekin, müşterinin yıllardır alıştığı THY ürününü bulamayınca ilk başta tepki gösterdiğini söyledi. Karlıtekin ?Ancak, artık memnun olan müşterimizle 2 milyon yolcu hedefimize doğru gidiyoruz. Bazıları business class servisinin kaldırılmasını eleştiriyor. Business class yolcuları uçaktaki tüm koltukların yüzde 1.5'ini doldurulabiliyordu. Bu da uçak başına 4-5 kişi demek. Bunun için hazırlanan organizasyonun maliyetini kaldırmıyor. Business class THY için zarardı, çok büyük sıkıntıydı' dedi.

İzmir'de 3 sefer yetmedi 4'e çıkacak

YÜZDE 75 civarında olan zamanında kalkış oranının yüzde 90'a çıktığını dile getiren Karlıtekin, gelen talepler doğrultusunda İzmir'e 3 sefer yetmediğini bunu 4'e çıkarmayı, Erzurum'mu da haftada 4'den 5'e yükseltmeyi düşündüklerini anlattı. Karlıtekin, geçmişte rekabetin olmaması nedeniyle hantal bir yapı olduğunu, bugün gelinen noktada ise doğru hesaplamalarla şirketin geleceğinin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

THY ÇİFTLİK DEĞİL

Karlıtekin ?Son dönemde eleştiriler arttı. Ancak geçmiş yıllarda bir ürünü sunmamız, ömür boyu bunu vereceğimiz anlamına gelmiyor. THY çiftlik değil, ticari rasyonele göre hareket edilmeli. Bu nedenle business class'lı eski THY uçuşları yerine Anadolujet var' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber