Felç olan öğretmen ötanazi istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2008 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Geçirdiği trafik kazası sonrası felçli kalan ve ötanazinin yasal olduğu Hollanda'ya gitmek için başvuruda bulunan resim öğretmeni 50 yaşındaki Tuğrul Cankurt, "Öncelikle istediğim insanca yaşamaktı, ama yanıt bulamayınca onurlu bir ölüme dönüştü" dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından Ankara Aşağı Ayrancı'da kendisine tahsis edilen evde eşi Seviye Cankut ile birlikte yaşayan Tuğrul Cankurt, yaşadığı zorlu mücadeleyi İHA'ya anlattı. 4 yıl boyunca yaşadığı sıkıntılarından dolayı ötanazi istediğini, ancak Türkiye'de yasal olmadığı için bu talebi konusunda hiç kimseden cevap alamadığını belirten Cankurt, ötanazi uygulayan ülkelerden biri olduğu için Hollanda'ya başvurduğunu belirtti. Tuğrul Cankurt, "Sadece çevredeki insanlara değil, kurumlara da bağlısınız. Medikal malzemeleri zamanında temin edemiyorsunuz. Her şeyi mahkeme kararıyla alıyorsunuz. Oturduğum sandalyeyi 1.5 yıllık hukuk mücadelesinden sonra kazandım. 25 yıl öğretmenlik yapmışım. Devlet bana yeşil pasaport veriyor, ama jelli minder vermiyor. Öncelikle isteğim insanca yaşamaktı, ama yanıt bulamayınca onurlu bir ölüme dönüştü" diye konuştu.

Seviye Cankurt ise, eşinin aldığı karara saygı duyduğunu belirterek, "Onun ölmesini istemiyorum, ama çektiği acıları dikkate aldığımda mantıklı bir insan olarak ötanaziyi istiyorum" dedi. Eşinin yaşadığı sıkıntıları yine eşinin ağzından kaleme alan Seviye Cankurt, bunu ileride kitaplaştıracaklarını da söyledi.

Cankut çifti, Hollanda makamlarından gelecek cevabı bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber