Kolundaki keneyi valinin çıkarmasını istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KIRIM Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına (KKKA) neden olan kenelerle ilgili Yozgat'ta araştırmalarını sürdüren Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zati Vatansever, Vali Amir Çiçek'e yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatansever, koluna önceden tutturduğu kenelerle Vali Amir Çiçek'i ziyaret ederek, vücuda tutunan kenelerin çıkartılma yöntemleriyle ilgili de bilgi verdi.

Ziyaret sırasında kolundaki bandajı açarak keneleri Vali Amir Çiçek'in çıkartmasını isteyen Vatansever, vücuda tutunan kenelerin çıkartılma işleminin çok kolay olduğunu ve yaşanan paniğin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Vali Çiçek ise kendisinin keneye dokunamayacağını belirterek, kene çıkarma işlemini, Özel Kalem Müdürü Ömer Faruk Köseoğlu'na havale etti. Daha sonra Doç. Dr. Zati Vatansever'in kolundaki keneler, iki parmakla tutularak ve iple olmak üzere iki ayrı yöntemle Tarım Müdürü Abdullah Ertuğrul tarafından çıkartıldı. Vatansever, daha sonra, koluna tutturduğu kenelerin laboratuvar ortamında elde edilmiş virüs taşımayan zararsız keneler olduğunu söyledi.

KKKA ve kene konusunda yapılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Vali Amir Çiçek, Yozgat'ta iki yıldır bilimsel araştırma yapıldığını da söyledi. Vali Çiçek, "Keneye karşı bu yıl etkin bir mücadele yapıyoruz. Tarım İl Müdürlüğümüz, Sağlık Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüz, Kaymakamlıklar, Belediyeler bu konuda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kene sayısı ne kadar çok olsa da etkin bir mücadelemiz var. İnşallah Yozgat'ta hiçbir vatandaşımızı üzecek bir durum olmaması için çalışıyoruz. Vatandaşımız geçen yıl pek duyarlı değildi, ama bu yıl gerekli tedbirleri alıyor. Bilimsel araştırmaların da sonuç vererek bu hastalığa karşı kısa zamanda kesin çözüm bulunacağını umut ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber