Özel okul öğretmenleri yeniden sendikalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sendikalar Kanunu ile Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda yapılan değişikliklerin ardından sendikalara üye olmalarının önü açılan özel okullarda çalışan öğretmenler, 1983 yılında kaldırılan bu hakkı yeniden kullanarak sendikaya üye olmaya başladı.

12 Eylül Askeri Müdahalesi'nin ardından, sendika kurmaları ve kurulu sendikalara üye olmaları kanunlarla yasaklanan özel okul öğretmenleri, bu yasakların kaldırılmasıyla 25 yıllık bir aranın ardından sendika üyeleri arasına katıldı.

"Ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar" iş kolunda faaliyet gösteren Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası, özel okul öğretmenlerinin sendika yasağının kalkmasının ardından, halen üyeleri adına toplu iş sözleşmesi imzaladığı Tevfik Fikret Lisesinde görevli öğretmenleri üye yapmak için çalışma başlattı.

Yasağın kalmasının ardından öğretmenlerin de çalışan sayısına dahil olması ve toplu sözleşme yetkisi hesabındaki toplam çalışan sayısının 300'e çıkmasıyla sendika, öğretmenlere sendikaya üye olmaları için çağrı yaptı. 100'e yakın öğretmenin sendikaya üye olmasıyla Tez-Koop-İş Sendikası iş yerinde bir kez daha çoğunluğu sağlamış oldu. Böylelikle bir özel okulda çalışan öğretmenler 25 yıllık bir aradan sonra sendikalı oldukları gibi bir toplu iş sözleşmesinin tarafı haline geldiler.

Sendika bundan sonraki süreçte öncelikle TED Koleji, Avusturya Lisesi gibi halen örgütlü olduğu okullardaki öğretmenleri sendikaya üye yapmayı amaçlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber