Türk Eğitim Sen: Yükseköğretimde özgürlük ortamı sağlanması fırsatı kaçtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile yükseköğretimde özgürlük ortamının sağlanabilmesi fırsatının kaçırıldığını söyledi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, CİHAN'a yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararını değerlendirdi. Anayasa değişikliğinin iptal kararına saygı duyduklarını belirten Koncuk, bununla birlikte tarihi bir fırsatın da kaçtığını kaydetti.

Koncuk, "Başörtülü, başörtüsüz yükseköğretimdeki eğitim - öğretim özgürlük ortamının sağlanabilme fırsatını en azından şimdilik kaçırmış bulunuyoruz" diye konuştu. Koncuk, kararın üzücü olduğunu belirtti.

"Türkiye'de bazı kararların nasıl verildiğini hepimiz yakından biliyoruz, o yüzden çok da şaşırdığımı söyleyemem" diyen Koncuk, şunları dile getirdi: "Ben yine de başörtüsü konusunda bir aklı selimin yakalanacağı umudunu taşıyordum ama maalesef bu umudumuz gerçekleşmedi. Tüm siyasi partilere ve kurum- kuruluşlara şu mesajı vermek istiyorum: Her problemimizi çözeriz. Birbirimizin varlığına saygı duymak zorundayız. Bu ülkede birlikte yaşamanın en temel gereği olan insana saygıyı ortaya koymak zorundayız. Başka türlü bir tavır, ülkede huzursuzluğu artırmadan başka bir işe yaramayacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber