İnternette iğrenç tuzak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Haziran 2008 13:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Turaç TOP/İZMİR, (DHA)

İzmir'in de aralarında bulunduğu 9 kentte yaşayan, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu erkek çocuklarla internetteki gay siteleri ve sohbet odalarında tanışıp samimi olduktan sonra cinsel ilişkiye zorladıkları ileri sürülen 5 kişi, polisin, ?Sanal Tuzak' adlı operasyonuyla yakalandı. 6 zanlının da değişik kentlerde yakalandığı suç örgütünün elebaşı olduğu ileri sürülen Cevdet G., aynı suçtan 14 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye olduğu, bağlantı kurduğu müşterilerinden, çocuklarla cinsel ilişkiye girmeleri karşılığında telefon kontörü ve para aldığı ortaya çıkarıldı.

İzmir Emniyeti Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, 2006 yılında, ?yaşı küçük çocuklara cinsel istismar' suçundan yakalanıp tutuklanan ?Cem' takma adlı işsiz 41 yaşındaki Cevdet G.'nin, 14 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilip tutuksuz yargılanmaya başladığını, yine aynı suçu işlemeye devam ettiğini belirledi. Araştırma sonucu G.'nin yine aynı suçtan sabıkalı 30 yaşındaki İbrahim A. S. ile birlikte, İzmir, Balıkesir, Aydın, Kırklareli, Konya, Manisa, Batman, Kastamonu, Mardin ve Tekirdağ'da oturan, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu erkek çocuklarla internetteki gay siteleri ve sohbet odalarında tanışıp samimi olduktan sonra cinsel ilişkiye zorladığı belirlendi.

İnternet kafelerden bağlantı kuran G.'nin, ayrıca, kentteki okul önleri ve parklara da giderek yaşı küçük erkek çocuklarla tanışıp onları kandırdığı saptandı. İki zanlının, e-postalar ve telefon görüşmeleri sonrası, 16 ile 18 yaşlarındaki erkek çocukları, 18- 25 yaş arasındaki erkeklere pazarladıkları, bu yönde zorladıkları belirlendi. Müşterilerini yine internetten yaptığı görüşmeler sonrası bulan G. ve S.'nin, kendisini arayanlara, çocukların telefonlarını verdikleri, buluşmalarını sağladıkları, bunun karşılığında para ve telefon kontorü verdikleri tespit edilince, ?Sanal Tuzak' adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

18 ÇOCUK AĞA DÜŞÜRÜLMÜŞ

Çok sayıda polisin katılımıyla İzmir'deki önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarla, Cevdet G., İbrahim A. S., Murat C. (40), Zeki Ü. (48) ve Savaş Ç. (28) yakalandı. Genişletilerek sürdürülen operasyon kapsamında, Konya'da 2, Manisa'da 1, Kırklareli'nde 1, Kastamonu'nda 1, Tekirdağ'da 1 zanlı daha yakalandı. Zanlıların, çoğunun aile birliği bozulmuş çocukları çeşitli bahanelerle kandırdığı, kendileri ve başkalarıyla cinsel ilişkiye girmelerini sağladığı öğrenildi. Bu yollarla İzmir'de, yaşları 16 ile 18 arasında değişen 6, 19 ile 25 arasında değişen 10, Konya ve Manisa'da 1'er erkeğe cinsel istismarda bulundukları ortaya çıkarıldı.

YAŞINI KÜÇÜK GÖSTERİYORMUŞ

Zanlılardan, elebaşı G.'nin, cep telefonunda yapılan incelemede, yaşı küçük erkek çocuklara ait pornografik görüntü ve fotolar ele geçirildi. Görüntülerin incelemeye alındığı, kimlere ait olduğunun ve internette yayılıp yayılmadığının belirlenmeye çalışıldığı bildirildi. Elebaşı G.'nin, sanal ortamda yaşını küçük gösterip arkadaşlık kurduğu, bir süre ilerleyen sohbetin ardından konuyu cinselliğe getirip planını uygulamaya soktuğu anlaşıldı.

AİLELER DİKKAT

Emniyet yetkilileri, çocukların, bu tuzağa düşmemeleri için en büyük görevin ailelere düştüğünü, internette ne yaptıklarının sıkı denetim altına alınması gerektiğini, mağdur sayısının artabileceğini bildirdi. Gözaltında işlemleri tamamlanan 5 zanlı, ?yaşı küçük çocukların cinsel istismarı' suçundan Adliye'ye sevkedildi. Diğer zanlıların ise yakalandıkları kentlerde Adliye'ye sevk edilecekleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber