Kimlik bilgileri artık YSK'dan sorulmayacak

Haber Giriş : 07 Haziran 2008 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), zaman israfı ve gereksiz yazışmalara son vermek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kimlik numarası ve adres tespitine ilişkin taleplerin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce karşılanması gerektiğine karar verdi. YSK, mahkemeler ve Cumhuriyet Savcılıklarının seçim konularını kapsayan ?belge? istemlerini yerine getirmeye devam edecek.

Adres ile ilgili dağınık yapının tek bir kurumda toplanması 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun çıkartıldığını hatırlatan YSK, bu kanun ile adreslerin belli bir standarda kavuşturulması, adres bilgilerinin elektronik ortamda merkezi bir yapı içerisinde her an güncel olarak tutulmasını öngördüğünü vurguladı. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce süratle hazırlıkların tamamlandığını ve adres ile ilgili çalışmaların bitirildiğini belirtti.

Adres Kayıt Sistemi olarak adlandırılan sistemle, kişilerin yerleşim yeri adresine ilişkin kayıtların sağlıklı ve güncel bir şekilde elektronik ortamda tutulması ile bu bilgiler kamunun ve kurumların kullanımına açıldığı ifade edilen kararda, "Özel kanunlarında yer alan hükümler çerçevesinde, kimlik ve adres bilgileri tespitinde bulunan kurum ve kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişilerin talebinin artık Kurumumuz kayıtlarından karşılanmasına gerek kalmadı" denildi. YSK, mahkemeler ve Cumhuriyet Savcılıklarının bilgi istemi dışında talep edilmesi halinde seçim konularını kapsayan ?belge? istemlerinin yerine getirilmesine devam edileceğine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber