TOKİ, ilk defa bir beldede toplu konut inşa etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'de ilk defa bir beldede toplu konut inşa ederek belde halkının yüzünü güldürdü. Zonguldak'ın Devrek ilçesinin Çaydeğirmeni Beldesinde TOKİ tarafından yapılan konutların anahtar çekilişlerinde büyük heyecan yaşandı.

Çaydeğirmeni Düğün salonunda gerçekleştirilen anahtar çekilişleri saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra başladı. Açılış konuşmasını Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş yaptı. Gebeş, konuşmasında şunları söyledi:

"Toplu Konutu buraya yaptırmamızın bazı önemli nedenlerinden bahsedeyim. Beldemiz devamlı gelişen bir belde olduğu için büyük sanayi kuruluşları buralara yatırım yapmaktalar, bu sanayi kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımızın Beldemize çok büyük katkıları olmaktadır. Bu nedenle Beldemize bir toplu konut inşa etmek girişimine girdik bu sebeple birçok görüşme yaptık bunlardan bazıları Türk Konutları, Toplu Konutları ve Mahalle Muhtarlarımızdan fikirler aldık. Toplu Konutla yaptığımız görüşmeler neticesinde bana dedilerdi 'Biz şimdiye kadar hiçbir beldeye Toplu Konut yapmadık. İlçelere dahi sıcak bakmıyoruz.' dendi sağ olsun değerli milletvekillerim bana bu konuda çok büyük destek verdiler ve Türkiye'de toplu konutun Belde olarak konut inşa ettiği ilk belde Çaydeğirmeni olarak toplu konut tarihine geçti. Birazdan yapılacak çekilişlerde inşallah herkesin gönlünden geçen daire kendine çıkar" dedi.

Devrek Noter heyeti Güldane Kurt, Nihal Gün ve Memduh Çorukcu nezaretinde gerçekleştirilen çekilişler esnasında büyük heyecan yaşandı. Kimi vatandaşlar istedikleri daireye sahip olurken, kimileri tahmin ettikleri daire çıkmayınca üzüntü yaşadıkları göründü.

Toplamda 160 dairenin hiç biri boş kalmazken, yapılan dairelerin 80 tanesi 78 metrekare, 80 tanesinin ise 106 metrekare olduğu belirtildi. Yapılan kura çekilişinin ardından vatandaşlar kendilerine çıkan dairelere bakmak için TOKİ tarafından yapılan binaları dolaştılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber