ÖSS sorularını cep telefonu üzerinden gönderen içinde öğretmenlerinde bulunduğu 153 kişiye gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2008 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ÖSS'de cep telefonu üzerinden mesajla soruların cevaplarını gönderen, aralarında öğrenci ve öğretmenlerin de bulunduğu toplam 153 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde bazı okullarda ÖSS'ye giren öğrencilere bazı kişiler tarafından cep telefonundan mesaj gönderilmesi üzerine harekete geçen polis, sınavın yapıldığı okullarda cep telefonundan mesaj gönderen şahısları takibe aldı. Bu sırada Yenişehir semtinde bulunan Milli Piyango Lisesi'nde sınava giren R.K. isimli öğrencinin telefonuna gelen mesaj üzerine şüphelenen salon görevlisi öğrenciyi polise bildirdi. Polisin diğer okullarda yaptığı takip sonucu Mardin Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi'nde iki öğrencinin de cep telefonuna mesaj geldiğini tespit ederek 3 öğrenciyi gözaltına aldı.

Olayın bir şebeke işi olduğunu fark eden polis, bütün okullarda cep telefonu üzerinden soruların cevaplarını gönderen şahısların peşine düştü. Okulların civarında durumlarından şüphelenen kişileri gözaltına alan polis, yaptığı takip sonucu Mardin'de 80, Kızıltepe ilçesinde de 73 kişi olmak üzere aralarında öğrenci ve öğretmenin de bulunduğu toplam 153 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Polis olayın Kızıltepe ve Diyarbakır'ın Bismil ilçesi arasındaki cep telefonu şebekesinin bağlantısının esrarını çözmek için harekete geçtiği bildirildi. Olayla ilgili polis soruşturma başlatırken cep telefonu üzerinden şimdiye kadar kaç kişiye mesaj yollandığını tespit etmek için inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber