Şanlıurfa'da ÖSS çetesi çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2008 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da başkasının yerine sınava giren 30 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmada ilk belirlemelere göre başkasının yerine sınava giren 30 kişi yakalandı. Şanlıurfa merkezde çeşitli okullarda sahte evrak ve kimlik düzenleyerek başkalarının yerine sınava giren şahısların sınav sırasında yakalanıp gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan ÖSS çetesinin 30 bin YTL'den başlamak üzere şahıslarla anlaştığı, üniversite kazanmalarına göre sözleşme yapıp daha sonra ek ücret talep ettikleri öğrenildi. Bu kişilerin ücreti 50 bin dolara kadar çıkardığı da kaydedildi.

Operasyonlarını sürdüren Emniyet Müdürlüğü birimleri 22 kişiyi arıyor. Aranan kişilerden 8'inin çetenin elebaşı olduğu ve yapılan GBT soruşturmasında PKK terör örgütüne yardım ve yataklıktan suçlu oldukları belirlendi. Bu kişilerin başkasının yerine sınava girme karşılığı aldıkları paraları örgüte aktarma düşüncesinde oldukları, sınava başkasının yerine girenler arasında öğretmen ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu kaydedildi.

Şanlıurfa'da başkasının yerine sınava giren 30 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmada ilk belirlemelere göre başkasının yerine sınava giren 30 kişi yakalandı. Şanlıurfa merkezde çeşitli okullarda sahte evrak ve kimlik düzenleyerek başkalarının yerine sınava giren şahısların sınav sırasında yakalanıp gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan ÖSS çetesinin 30 bin YTL'den başlamak üzere şahıslarla anlaştığı, üniversite kazanmalarına göre sözleşme yapıp daha sonra ek ücret talep ettikleri öğrenildi.


ÖSS sorularını cep telefonu üzerinden gönderen 26 kişiye gözaltı

ÖSS'de kopya ve sahtecilik olayları


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber