Erdoğan, ÖSS kurslarından şikayetçi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte ?Eğitime yüzde 100 destek? kampanyasına katılan hayırseverler için İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen yemeğe katıldı. Öğrencilerin okuldan sonra üniversiteye hazırlık kurslarına gitmelerine neden olan sisteme tepki gösteren Erdoğan, bu kursların kaldırılması için halktan destek istedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

?Bugün ÖSS vardı. Tüm yavrularımıza başarılar diliyorum. Milli Eğitim Bakanı ve diğer arkadaşlarımla zaman zaman bunu konuşuyorum. Niçin acaba öğrenciler üniversite hazırlık kurslarına giderler? Bunu anlamakta biraz zorlanıyorum, anlıyorum da. Bu sistem nasıl oluşturulmuş? Şimdi bunu kaldırmaya kalktığınız zaman acaba hangi bariyerlerle karşı karşıya kalacaksınız? Bu okullardan mezun olan yavrularımız neden üniversiteye rahat giremesin?

Öyle bir sistem var ki öğrenci okulda öğrendiği bilgiden imtihan edilmiyor, onun dışında farklı bilgiden soru soruluyor. Bu bilgiyi kim veriyor? Üniversiteye hazırlık kursu veriyor. Bunlar kalkacak ama milletçe buna karşı mücadeleyi vermemiz gerekiyor.?

Türkiye'de aslında eğitim olmadığını belirten Erdoğan, ?Türkiye'de öğretim vardı. İstiyoruz ki eğitim ve öğretim birlikte olsun. Adı eğitim ama eğitim yok. Öğrenci üniversiteden mezun olduğu zaman büyük ölçüde her şeyi halletmiş şekilde mezun olsun. Buna doğru akış var. Çünkü eğitimde rekabet başladı? dedi.

İzmir'e Aytmatov lisesi

Erdoğan, İzmir'de ilk kez açacakları sosyal bilimler lisesine kısa süre önce yaşamını yitiren Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un adını vereceklerini söyledi.

?Bende para bitmez'

Erdoğan, İzmir'de 13 okul, bir atölye, iki yurt, bir salon yaptıran işadamı Salih İşgören'e plaket ve çiçek hediye ederek, 5 meslek lisesine hizmet verecek olan torna- tesviye atölyesinin protokolünü imzaladı. İşgören, ?Başbakanım bende para bitmez. Sen iste okul, yurt, hastane her şey yaptırayım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber