Eğitim-Sen Başbakan'a şikayet edecek

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen İLKSAN arsası için 2.5 trilyonluk liralık avukatlık ücretini az bulup 200 trilyon isteyen AKP Milletvekili Mehmet Yılmazcan'ı bir mektupla Başbakan'a şikayet etmeye hazırlanıyor. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ?250 bin eğitim emekçisinin tek bir kuruşunu haksız yere kimseye yedirmeyiz' dedi.

Dinçer Hürriyet'e Yılmazcan'ın verdiği önergeyle Avukatlık Yasası'nda değişiklik yapıldığına dikkat çekerek, ?Sayın milletvekili kendini koruyan bir yasa çıkmasını sağladı. Bu etik olmayan bir durum. İtilaflı olduğu kurumla ilişkisini tasarıya eklenen bir maddeyle olumlu pozisyona geçirdi' diye konuştu.

Avukatlık Yasası'na göre vekalet ücreti ihtilaflarında yazılı sözleşme zorunluluğu bulunuyor. 2003 yılında tarafların anlaşmalarını ispat etmesine de imkan tanıyan bir değişiklik yapıldı. Dinçer, Yılmazcan'ın vekalet ücretiyle ilgili İLKSAN ile arasında bir sözleşme olmadığını ileri sürerek, ?Yılmazcan'ın da aralarında bulunduğu AKP'li 4 milletvekili tarafından verilen önergeyle kişiye özel düzenleme yapıldı' dedi.

TELEFONLAR KİLİTLENİYOR

Sendika hukukçularının süreci yakından izlediklerini belirten Dinçer, şunları söyledi:

?Eğitim emekçileri ayakta. Hergün telefonlarımız kilitleniyor. İLKSAN arsası avukatın iddia ettiği gibi trilyonlar etmiyor. Ortada şaibeli bir durum da var. Dönemin İLKSAN avukatları dururken neden dava bu avukata verilmiş. Bu avukatın ilişkileri sorgulanmalı. Burada danışıklı dövüş var gibi geliyor. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Başbakan ve milletvekillerine mektup yazarak göreve davet edeceğiz.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber