Arınç: Mahkemenin vereceği kararın akibetinden bir gram endişemiz yoktur

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2008 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, AK Partiye açılan kapatma davası hakkında Anayasa mahkemesinin vereceği kararın akıbetinden en ufak bir endişeleri olmadığını söyledi.

Arınç AK Parti Malatya Genişletilmiş Divan Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Arınç, kapatma davası ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Arınç, üzüntülerinin millet adına, sıkılmalarının demokrasi adına olduğunu ifade ederek, "Nasıl oluyor ki, millete hizmetten başka bir şey düşünmeyen ve halkının inancına ve değerlerine sahip çıkan bir parti hakkında böyle bir dava açılmış olsun. Bu bizim kusurumuz ve kabahatimiz değil. Vicdanımız müsterih. Yaptığımız işi doğru yaptığımız için bu güne kadar attığımız adımın, söylediğim her sözün, yaptığımız her şeyin hesabını şerefle vereceğim. Hiç endişe etmeyin." dedi.

Arınç, "Bu ülkenin yargısı var, hukuk var biz buna güveniyoruz" ifadelerini kullanarak, bütün isnatların cevaplarını vereceklerini, savunmalarını yapacaklarını söyledi. Hukuka bağlı olduklarının altını çizen Arınç, "Biz bu ülkede kavga karmaşa kaos istemiyoruz. Mademki böyle bir dava açılmıştır, buna karşı AK partinin yargının hukukun karşısında başı dik alnı açıktır. Siyasetende göreceksiniz AK parti bu süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır. Bundan sonra bütün çıkmaz sokaklar halkın gücü ile demokrasi ile açılacak. Bu mahkemenin akıbetinden bir gram endişemiz yoktur, her şey daha güzel olacak. Biz birlik içerisinde olacağız. Somuncubaba farklı düşünsen bile topluluktan ayrılma diyor. Somuncubaba diyor ben demiyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye siyasi tarihin en parlak sayfalarının 2002 seçimlerinden sonra yaşandığını dile getiren Arınç, sıkıntıların her zaman olabileceğine işaret etti. Ülkede yaşanan sıkıntıların temelinde ideolojik bir saplantının yattığını belirten Arınç, "Türk siyasetine egemen olan halktan oy alamamış küçük bir zümrenin etkili güç kullanması vardır. Nasıl esrarengiz bir şekilde söyledim değil mi çoğu anlamadı. Ben de anlaşılmasın diye söyledim. Çünkü birisi anlarsa bakarsınız bir taraftan önümüze yeni bir şey getirebilir. Biz millet iradesini öne alıyoruz, çünkü demokrasi budur. Siyaset toplumun sorunlarını çözmek ve toplumu rahatlatmak için vardır. Burada ideolojik bir dayatma yok, halkla birlikte yönetim var" dedi.

Ülkede bir başka anlayış da olduğunu ifade eden Arınç, şunları söyledi: "Onlar 'millete bütün haklar verilmez, millet iradesi kısıtlanmalı ve kontrol altında tutulmalıdır. Biz ne söylersek halk onu yapmalıdır. Biz ne yersek onu yemelidir, biz ne giyersek onu giymelidir. Bizim müsaade ettiğimiz kadar onlar konuşmalıdır. Bizim izin verdiğimiz kadar onlar filan filan yapmalıdır' diyorlar. 2008 yılında. 21. yüzyılda, komünist bloğun parçalandığı, demokrasiye döndüğü bir yüzyılda hala tepeden inmeci, baskıcı, totaliter günlerin hasreti içerisinde olanlar var. Bizim ahlayışımızda halkın dediği olur, biz toplumumuza güveniyoruz onun değerlerine sahibiz onunla birlikte bu ülkeyi en güzel günlere götüreceğiz"

Ülkede 70 milyonu kardeş, bin yıldan beri kader ortağı bilen bir anlayışa sahip olduklarının altını çizen Arınç, ülke insanının etle tırnak gibi ayrılmayan kaderin birbirine bağladığı insanlar olduğunu kaydetti. Arınç, "Bizi kimse ayrı düşüremez, bizi birbirimize düşman yapamaz" dedi.

Toplantıda ayrıca Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da bir konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber