Beklenen öğrenci affı ortada kaldı

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli sebeplerle öğrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan 80 bin üniversite öğrencisinin çıkmasını dört gözle beklediği ?af? ortada kaldı.

İktidar partisi ile anamuhalefet, bu konuda topu birbirine atıyor. Başörtüsü hassasiyetini dikkate alan hükümet, yeni bir gerilime sebep olmamak için ilk adımı CHP'den bekliyor. Anamuhalefet partisi ise, ?Hükümet sizsiniz. Gereğini yapın destekleyelim.? görüşünü öne sürüyor.

CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, hükümeti öğrenci affı konusunda partisinin arkasına saklanmakla suçladı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın topu kendilerine atarak bu işi çözmeye çalıştığını savunan Topuz, ?Hükümeti bu konuda ciddiyete davet ediyorum. Konuyu saptayıp, adam gibi ortaya koysunlar.? dedi.

TBMM'de gazetecilerle sohbet eden Ali Topuz, sorular üzerine eğitimlerini yarıda bırakmış üniversite öğrencilerinin durumunu değerlendirdi. Toplumun genelinin veya bir kesiminin yararına olan tasarılara hep olumlu yaklaştıklarını aktaran CHP Grup Başkan Vekili, öğrenci affını da önyargılı veya art niyetli olmadan değerlendirebileceklerini söyledi. Ancak Başbakan Erdoğan'ın ?İlk adımı CHP atsın? düşüncesinde olduğunu hatırlatan Ali Topuz, şöyle konuştu: ?Bu sözler de onların kafasında bazı art niyetler olduğunu gösteriyor. Kendi ifadeleriyle bunu deşifre etmiş oluyorlar.?

AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Gündüz ise gerilime meydan vermemek için ilk adımı muhalefetten beklediklerini söyledi. Gündüz, ?Önce onlardan gelsin, görüşelim. Eğer bu işin bir siyasi rantı varsa, onu da onlar alsın.? görüşünü dile getirdi. Gündüz, ?prensipte destekledikleri halde neden böyle bir girişimde bulunmadıkları?nı ise şöyle izah etti: ?Burada farklı değerlendirmelere gidiliyor. 17 Aralık arifesinde Türkiye'de toplumsal bir gerilime gerek yok. 17 Aralık, çok önemli... Toplumun bütün kesimleri çok dikkatli olmalı. Özellikle AB taraftarı olanlar ve bunun ülkeye getirisinin fazla olacağına inananlar daha hassas olmalı.?

Düzenlemenin en geç kasım ayı sonuna kadar yapılması gerektiğinin altını çizen İrfan Gündüz, bu tarihin sarkması halinde öğrencilerin birinci yarıyı kaçırabileceklerini vurguladı. AK Parti Grup Başkan Vekili, ?Adımın muhalefet tarafından atılmasını bekliyorsunuz. DYP'yi muhalefet kabul etmiyor musunuz?? sorusuna ise, ?TBMM'de grubu olmak farklı.? karşılığını verdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber