Kolu kesildi hakkında kamu davası açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kozlucu beldesinde elektrik kesintisi nedeniyle trafoya müdahale ederken akıma kapılan ve sağ kolu ile ayak parmakları kesilen kişi, hastaneden döndüğünde hakkında kamu davası açılmasının şokunu yaşadı.

Milli futbolcu Hamit Altıntop ile babaları amca çocuğu olan Hüseyin Altıntop (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocak ayında beldede elektriklerin kesilmesi üzerine Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi'ni (FEDAŞ) arayarak arızayı bildirdiğini, telefondaki görevlinin arızanın trafodan olduğunu ve anlayan birinin bakması gerektiğini söylemesi üzerine yüksek gerilim trafosuna gittiğini ve şalteri kontrol ettiği sırada akıma kapıldığını savundu.

Olaya şahit olan arkadaşlarının haber vermesi üzerine ambulansla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp merkezine kaldırıldığını ifade eden Altıntop, yoğun bakıma alındığını, 3 ay kaldığı hastaneden sağ kolu ve sağ ayak parmakları kesilerek taburcu edildiğini dile getirdi.

Eve geldikten sonra Akçadağ Asliye Ceza Mahkemesi'nden gelen tebligatta, kendisine "Kamu Malına Zarar Vermekten" dava açıldığını öğrendiğini kaydeden Hüseyin Altıntop, trafonun kapısının kilitli olmadığını, herhangi bir şeye zararın da söz konusu olmadığını iddia etti.

Akçadağ Cumhuriyet savcılığı tarafından açılan kamu davası nedeniyle FEDAŞ'tan meydana gelen zarar hakkında bilgi istendiği öğrenildi.

FEDAŞ yetkilileri ise olayın meydana geldiği sırada trafonun kapısının kilitli olduğunu savunarak, Altıntop'un kilidi kırarak içeri girdiğini iddia ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber