Aşırı sıcak hastaneleri doldurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2008 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Muğla'da 3 gündür etkili olan aşırı sıcaktan etkilenen yaşlılar ve çocuklar hastanelerde yoğunluğa neden oldu.

Muğla Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Acil Tıp Uzmanı Dr. Birdal Yıldırım, bölgede etkili olan sıcak havanın en çok 0-1 yaş grubundaki çocukları ve yaşlıları olumsuz etkilediğini belirterek, "Son 3 günde aşırı sıcaktan kaynaklanan şikayetlerle 120 kişi acil servise geldi" dedi.

Sıcak havanın etkisini göstermeye başlamadan yaşlılara yönelik uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Yıldırım, özellikle yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastalarının bugünlerde sokağa çıkmaması gerektiğini, çıkanların da çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Acil servise sıcak çarpması teşhisi ile gelen hastalara damar yolundan sıvı verdiklerini bildiren Yıldırım, "Bazı hastalara ise oksijen tedavisi uyguluyoruz. Hastalar ilk müdahale sonrasında bir süre gözetim amacıyla servislere yatırılıyor veya gözetim odalarında serum verilerek tedavi ediliyor" diye konuştu.

Muğla Devlet Hastanesinin farklı servislerinde tedavi gören çok sayıda hastanın sıcak havadan olumsuz etkilendiği ve hasta yakınları hastalarının sıcaktan etkilenmemesi için çeşitli tedbirler aldığı gözlendi. Solunum sorunu olan hastalara ise oksijen tüpleri ile oksijen veriliyor.

Bu arada, Hava sıcaklığının 3 gündür 40 dereceye yaklaştığı Muğla kent merkezinde bulunan Muğla Belediyesine ait termometrelerde sıcaklık bugün 41 derece olarak ölçüldü. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar kent merkezindeki parklarda ağaçların gölgesinde oturarak sıcaktan korunmaya çalışıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber