KESK'in Genel Kurulu İstiklal Marşı okunmadan başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2008 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'nun 3. Olağan Genel Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda başladı. İstiklal Marşı'nın okunmadığı Genel Kurul'da sunucunun 'kıyılan bu coğrafyada eşitlik, özgürlük ve demokrasi adına yaşamlarını yitirenlerin anısına' sözünün ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İsmail Hakkı Tombul'un KESK Genel Başkanlığı'na aday olmayacağının öğrenildiği genel kurulda Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in aday olması bekleniyor. Eğitim-Sen'in toplam delege sayısının yarısını oluşturduğu genel kurulda, Alaaddin Dinçer'in genel başkan adaylığına tek aday olarak katılması bekleniyor.

Genel kurul öncesi yaklaşık yarım saat sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyonda daha çok darbe yılları ve 1 Mayıs gösterileri ön plana çıktı. Genel kurul öncesi, İstiklal Marşı'nın okunmaması dikkat çekti. Sunucunun 'kıyılan bu coğrafyada eşitlik, özgürlük ve demokrasi adına yaşamlarını yitirenlerin anısına' sözünün ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Delegelerin zaman zaman slogan attığı genel kurulda kürtçe şarkılar çalarken, asılan pankartlarda da Kürt sorununa dikkat çekildi. Türk bayrağı ise konuşmaların yapıldığı platformun arkasına küçük bir biçimde yer aldı. Genel kurul salonu girişinde Kürtçe gazete, halkevleri ve devrimci yazarlara ait kitapların da satıldığı standların olması dikkat çekti.

3 gün sürecek olan genel kurul, 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde de devam edecek. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde genel kurulun, 4-5-6 Temmuz 2008 tarihlerinde KESK Genel Merkezi'nde aynı gündem maddeleriyle tekrar yapılacağı bildirildi.

Pazar günü yapılacak olan genel başkan seçimlerinde Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer'in aday olacağı konuşuluyor. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ın da Dinçer'e destek vereceği ileri sürüldü. Genel kurul öncesinde KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, aday olmadığını açıklamıştı.

Genel Kurul'a KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ÖDP Genel Başkanı ve milletvekili Ufuk Uras, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eski İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal, Avrupa'dan gelen bazı sendika başkanları, diğer sendika başkanları ve delegeler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber