Memur Sen: Millete ait makamlardan millete yakıcı bakışlar atılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2008 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da düzenlenen Ortak Akıl Hareketi mitinginde konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletçe sarsıntılı bir süreçten geçildiğini, millete ait makamlardan millete yakıcı bakışlar atıldığını söyledi.

Miting alanında toplanan onbinlere konuşan Gündoğdu, milletin geleceğine yine milletin karar vereceğini belirterek, laikliğin Fransa'daki tanımıyla Türkiye'de uygulanmasını istediklerini ifade etti. "Laiklik, inananları dövmenin sopası olmamalı." diyen Gündoğdu, "Kim iktidar olursa olsun ülkeyi biz yönetiriz diyenler var. Millet olarak bu yapıya dur diyoruz. Oluşturulmaya çalışılan demokrasi krizine ve darbeli yönetime müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye'nin ihtiyacının olmadığı tek şeyin gerilim olduğunu kaydetti. Türkiye için barış ve dayanışma içerisinde olunması gerektiğini vurgulayan Uslu, "Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Türkiye bıçak sırtında bir dönem yaşadı. Bu günlerde demokrasinin tehdit, milli egemenliğinin tahkir edildiği için buradayız. Bugün tanıdık ve bildik senaryolar yeniden sahneleniyor. Yönetmeden hükmetmek isteyenler var. Anayasanın sınırları zorlanarak nöbetleşe bildiriler yayınlanıyor. Gazeteciler, siyasiler ve halk hizaya sokulmak isteniyor. Bu girişimlerin parlamentonun meşruiyetini tartışmaya yönelik olduğunu hayretle izliyorum. Hukukun üstünlüğü ve demokratik teamüller yerine ülke, yargıçlar rejimi haline getirilmeye ve rejim demokratik olmaktan çıkarılmak isteniyor. Bu süreç demokratik diyemeyeceğimiz kapalı bir sisteme doğru ilerliyor. Bu miting alanında bizim hala demokrasi ve özgürlükleri arıyor olmamız utanç verici." diye konuştu

Eğitim Birsen Şube Başkanı Şahin Kayaduman'da bir konuşma yaptı. Miting alanına toplanan vatandaşlar 'Dur de dur de darbelere dur de, Hemen şimdi kesintisiz adalet, Darbeye hayır" gibi sloganlar attılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber