'Polis kurşunu felç etti' haberine açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bazı yazılı basın organlarında yer alan "Polis kurşunu felç etti" başlıklı habere açıklık getirdi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre habere konu olay şöyle gelişti: "18.06.2008 günü saat 23:10 sıralarında Kadıköy Moda Sahilinde kayalıklarda oturan görevli harici istirahatlı bulunan Polis Memuru B.O.'nun yanına gelen 6 kişi önce sigara, sigara olmadığını öğrenince de Polis Memurunun elinde bulunan cep telefonunu istemişlerdir. Kendisinin Polis olduğunu söylemesine rağmen etrafını saran ve bıçaklı olan şahıslar Polis Memuru B.O.yu ölümle tehdit ederek cep telefonunu almaya çalışmışlardır. Söz konusu kişilerin madde bağımlısı oldukları ve ellerinde tiner bezleri olduğu görgü tanıkları tarafından ifade edilmiştir. Şahıslarla Polis Memuru arasında çıkan arbede sırasında Polis Memuru B.O. kendisini savunmak için silahını çekmiş ve boğuşma esnasında silahın ateş alması sonucu saldırganlardan Y.K. yaralanmıştır. Yaralı kişi Haydarpaşa Numune Hastanesine kaldırılmıştır. Olaya karışan şahıslar takviye ekiplerin gelmesiyle yakalanmıştır. Tinerci tabir edilen şahıslardan 3 adet bıçak, tiner şişeleri ve tiner bezleri ele geçirilmiştir."

Olaya karışanlardan F.K.'nın başta adam öldürme olmak üzere 13 ayrı suçtan aranmasının olduğu belirtilirken, M.A.'nın daha önce işlediği bir suçtan dolayı hakkında gıyabı tutuklama kararı bulunduğu ve bu nedenle arandığı, E.K. hakkında da evden hırsızlık suçundan işlem yapıldığı açıklandı.

Konu hakkında ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilirken yakalanan şahıslar gaspa teşebbüsten, polis memuru ise silahla yaralamadan adli makama sevk edildi. Polis memuru B.O. serbest bırakılırken yaralanan Y.K.'nın yanında bulunan F.K., İ.B., E.Ç., M.A. ve E.K. nitelikli yağma suçundan adli makamca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber