Sürücüler tutanağı öğrendi polis rahatladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nisan ayı başında yürürlüğe giren maddi hasarlı trafik kazalarında "Tespit Tutanağı" uygulaması polisin yükünü azalttı. Uygulama öncesi trafik polisleri günde 25 maddi hasarlı kazaya müdahale ederken, uygulamadan sonra bu sayı 8'e düştü.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ercüment Yarımkaya, yaptığı açıklamada, 1 Nisan'da yürürlüğe giren uygulamanın Kayseri'de başarıyla uygulandığını ifade etti.

Uygulamayla birlikte trafik polislerinin iş yükünün azalarak daha verimli çalışır duruma geldiğini belirten Yarımkaya, "1 Nisan 2008 tarih itibariyle başlayan maddi hasarlı kazalardaki rapor tutma uygulaması vatandaşlar tarafından anlaşıldı. Ocak, Şubat ve Mart ayları içerisinde ortalama günde 25 maddi hasarlı trafik kazasına bakılırken, 1 Nisan'dan sonra ortalama günde 8 maddi hasarlı kazaya müdahale etmeye başladık. Geriye kalan kazaları vatandaşlar formları doldurarak, kendi aralarında çözüyorlar" diye konuştu.

Ercüment Yarımkaya, yaz döneminde, motosiklet ve bisiklet sürücülerine yönelik kask denetimlerini de artırdıklarını ifade etti. Kask kullanımının trafik kazalarında can kayıplarını önlediğine dikkat çeken Yarımkaya, "Emniyet kemeri araçta, kask motosiklette hayat kurtarır. Mutlaka motor kullananlar kasktaki koruyucu indirmeli ya da güneş gözlüğü takmalı. Süratten kaynaklanan göz kuruması ve göze böcek girmesi olası bir kazası meydana getirebiliyor. Onun için mutlaka motor sürücülerin kask takması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber