9 köyü etkileyen yangın Akkuyu'ya ilerliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Gülnar İlçesi'ndeki kızılçam serisinde çıkan yangında alevlerin etkisi altında kalan köy sayısı 9'a yükseldi.

Şiddetli poyrazın etkisiyle ilerleyen alevler nedeniyle Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulmasının planlandığı yaklaşık 2 bin nüfuslu Büyükeceli Beldesi'nde de tahliye çalışmalarına başlandı.

Yangının etkili olduğu yaklaşık 400 hektar alan içinde yer alan Kavakoluğu, Korucuk, Belikkaya, Depe, Çavuşlar ve Kavakoluğu köylerinin ardından alevler Kapaklıoğlu, Kurucuk, Koçaşlı ve Laptepe köylerine de sıçradı. Bu köylerin de boşaltıldığını söyleyen Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım, rüzgarın da etkisiyle yangının Büyükeceli Beldesi'ne doğru ilerlediğini, burada da tahliye hazırlıklarına başlandığını açıkladı. Kaymakam Yıldırım, çevre il ve ilçelerden çok sayıda toplu taşıma aracının afet bölgesine çağrıldığını ve insanların yangın alanından uzaklaştırılmasına çalışıldığını bildirdi.

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçevik ise yangında ölü sayısının 4'e yükseldiğine ilişkin bilgilerin doğru olmadığını, olayda 2 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını yineledi. Büyükçevik, yangında 84 yaşındaki Hatice Kırlangıç ve 16 yaşındaki Hatice Bulut'un hayatını kaybettiğini, yaralanan 25 kişiden 24'ünün dumandan zehirlendiğini bir kişinin da çeşitli yerlerinde yanıklar olduğunu belirtti. Kızılay'ın yangın bölgesine acil yardım gönderdiğini kaydeden Büyükçevik, vatandaşların barınma ve beslenme ihtiyaçları konusunda Kızılay'ın çalışmalarda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada Kavakoluğu Köyü'nde hayatını kaybeden 84 yaşındaki Hatice Kırlangıç ve 16 yaşındaki Hatice Bulut'un CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün akrabası oldukları ortaya çıktı. Yangın bölgesine gelen İsa Gök, gelişmeleri olay yerinde takip ederken, Kavakoluğu Köyü'ndeki ailesinin durumunun iyi olduğunu, ancak akrabaları Hatice Kırlangıç ve Hatice Bulut'un ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. İsa Gök, köylerindeki 4 kişinin yaralandığını, 3 kişinin de kayıp olduğu yönünde bilgi aldığını, çok sayıda hayvanın telef olduğunu belirtti.

Bölgede incelemelerde bulunan Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cavit Hüsrevşen de yangının elektrik trafosundan çıktığı iddialarının araştırıldığını kaydetti. Hüsrevşen, Kızılay ekiplerinin köylülere yardıma geldiğini, itfaiyenin içme suyu ihtiyacını karşıladığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber