TCK'yı tanıtacak hakim ve savcı aranıyor

Haber Giriş : 29 Ekim 2004 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, teşkilatta görev yapan yaklaşık 5500 ceza hakimi ve cumhuriyet savcısına, yeni Türk Ceza Kanunu'nu (TCK) anlatacak hakim ve savcılar arıyor.

Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Haluk Mahmutoğulları konuyla ilgili genelge yayınladı. Yeni TCK'nın 1 Nisan 2005'te yürürlüğe gireceği anımsatılan genelgede,
TCK'nın uygulayıcı hakim ve cumhuriyet savcılarına tanıtılması, halen yürürlükte bulunan TCK'dan farklılıkları ve getirilen yeniliklerin tartışılması amacıyla seminerler düzenleneceği belirtildi.

Seminerlerde hakim ve cumhuriyet savcıları arasından belirlenecek eğitimcilerin görev alacağı kaydedilen genelgede, bu amaçla yapılan planlama uyarınca 30 Kasım 2004'e kadar eğitimci olarak görev yapacak hakim ve cumhuriyet savcıları belirleneceği anlatıldı.

Belirlenecek hakim ve cumhuriyet savcılarının 31 Aralık 2004'e kadar eğitimci olarak eğitime hazırlanacağı belirtilen genelgede, 2005 yılı başından itibaren kanunun yürürlüğe gireceği 1 Nisan 2005 tarihine kadar, teşkilatta görev yapan yaklaşık 5500 ceza hakimi ve cumhuriyet savcısına yönelik 15 merkezde oluşturulacak bölge eğitim merkezlerinde seminerler düzenlenerek, yeni TCK'nın uygulamaya yönelik olarak tanıtılacağı kaydedildi.

Seminerlerde eğitimci olarak görev almak için eğitimci eğitimine katılmak isteyen hakim ve cumhuriyet savcılarının en geç 5 Kasım 2004'e kadar Eğitim Dairesi Başkanlığı'na başvurmaları gerektiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber