11 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SALDIRININ ÖRGÜT BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

İstanbul'da ABD Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırı sonrasında gözaltına alınan dört kişinin sorgulanmaları sürüyor. Polis, saldırının örgütsel bağı üzerindeki araştırmasını sürdürüyor. Saldırıya ilişkin gelişmeler izleniyor.

-AKP MKYK TOPLANIYOR

-AKP MKYK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bu arada AKP MKYK üyesi Abdüllatif Şener'in de bugün istifa etmesi bekleniyor. (Saat: 14.00)

-BAŞBAKAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Avrasya Enerji Diplomasisi Özel Temsilcisi C. Boyden Gray'i kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABÜLLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Nevşehir il heyetini kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Suriye Dışişleri Bakan Vekili Faysal Miksad ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri İli Yardım Derneği Genel Başkanı Ali Ulvi ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

(Saat: 14.30/15.30/16.30/17.00)

-MÜSİAD HEYETİ ANKARA'DA

-MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan başkanlığındaki MÜSİAD heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'i ziyaret ederek ?2008 Türkiye Ekonomisi-Demokrasi ve İstikrar İçinde Kalkınma? isimli araştırma raporunu sunuyor. (Saat: 17.45/14.30/16.00)

-BAKAN GÜLER AVRASYA ENERJİ DİPLOMASİSİ ÖZEL TEMSİLCİSİ GRAY GÖRÜŞMESİ

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ABD Avrasya Enerji Diplomasisi Özel Temsilcisi C. Boyden Gray ile görüşerek basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.45)

-BAKAN ÇELİK OKS SONUÇLARI TOPLANTISINDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarının açıklanacağı basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-ORKA GROUP, HEDEFLERİNİ PAYLAŞACAK

-Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve Orka Group Genel Müdürü Dr. Fatih Anıl, Orka Group'un, gelecek hedeflerini ve yurtdışındaki yatırım planlarını paylaşacak. (Saat: 10.30)

-TBMM'DEN İÇKİ YASAĞINA İLGİNÇ SAVUNMA: GÜNDÜZ YASAK GECE SERBEST

-CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, ?Yıldız Sarayı parkındaki restoranda Meclis Başkanlığınca neden içki yasağı? uygulandığına yönelik soru önergesine, Meclis Başkanı Köksal Toptan adına Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil yanıt verdi.

-Pakdil, ?Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası Yerleşkesinde yer alan restoranda, gündüz saatlerinde, personelin de kullandığı bir yer olması nedeniyle içki servisi yapılmamaktadır. Akşam saatlerinde ise gruplara hizmet verildiğinden toplu talebe göre içki servisi yapılmaktadır? dedi.

-Arıtman ise Pakdil'in yanıtına ?bir restoranda içki ya verilir ya verilmez, bu işin gecesi gündüzü olmaz. Yıldız Sarayı parkındaki restoran da personelin kullandığı bir restoran değil? karşılığını verdi.

-CHP: ?YARGI BAĞIMSIZLIĞI TÜRKİYE'NİN EN TEMEL KONUSU?

-CHP'nin Parti Meclisi'ne sunduğu MYK raporunda, yargının temel sorunları ele alındı. Raporda, yargının temel sorununun ?bağımsızlık? olduğu belirtildi.

-İktidardan ve siyasetten gelecek tehdide karşı yargının bağımsız olması gerektiğine işaret edilen raporda, ?Siyasi talimatla hüküm verme mecburiyetinden yargının çıkarılması, hukuk devleti yapılanmamızın temel koşuludur. Erkler ayrılığı ilkesi, hukuk devletini gerçekleştirmenin temel koşullarından biridir. Yasama, yürütme ve yargı erklerinin ayrılığı ile amaçlanan, erklerin birbirini denetlemesi yoluyla, siyasal iktidarın kötüye kullanılmasının önlenmesi ve hukuka uygunluğun sağlanmasıdır? denildi.

-YABANCILAR İMKB'DE ALTI AYDA NET 1.1 MİLYAR DOLAR SATIŞ YAPTI

-Yabancı yatırımcılar Haziran ayında İMKB'de 117 milyon dolarla net alıcı olurken, Ocak-Haziran dönemindeki toplam yabancı işlemleri net 1 milyar 103.8 milyon dolar satışla sonuçlandı. Yabancılar geçen yılın aynı döneminde Borsa'da 4 milyar dolara yakın net alım yapmıştı. Altı aylık dönemlere göre yabancıların Borsa'daki alımları yüzde 31, satışları ise yüzde 52.7 arttı.

-OTOMOTİV SEKTÖRÜ İHRACAT TUTARINDA YÜZDE 43'LÜK ARTIŞ

-Otomotiv sektörü, Ocak-Haziran döneminde ihracat tutarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artırarak 13 milyar 156.2 milyon dolara çıkardı. Toplam ana sanayii ihracatı bu dönemde yüzde 47 artışla 9 milyar 131.4 milyon dolar olurken, yan sanayiinin ihracatı yüzde 36'lık artışla 4 milyar 24.8 milyon dolara ulaştı.

-Firma bazında ihracatta Oyak Renault, Ford Otosan'ı geride bırakarak sektör lideri oldu. Oyak Renault, bu yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 33 artırarak 144 bin 476 adet araç ihraç etti.

-PARA ARZINDA 1.1 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 20-27 Haziran haftasında 1.1 milyar YTL artarak 404 milyar 698.7 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 34.6 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-BAKAN ?ORMANLAR 24 SAAT GÖZLENİYOR? DİYOR ANCAK YANGINLAR ÖNLENEMİYOR

-Resmi rakamlara göre Türkiye'de son 10 yılda 20 bin 986 adet orman yangını meydana gelirken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ormanların yangınlara karşı ?24 saat? gözetlendiğini bildirdi. Orman yangınlarıyla mücadelenin her yıl düzenlenen yangın eylem planı çerçevesinde yürütüldüğünü ifade eden Eroğlu'nun bu açıklamasına karşın son olarak Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan yangın, yangınlar karşısında gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığına ilişkin kafalarda soru işaretleri uyandırdı.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ?Etkili denetim olmadığı için orman yangınlarının önüne geçilemiyor. Eğer 24 saat etkin bir denetim olsa birkaç gün süren yangın olur mu?? dedi.

-YARGITAY'DAN, ?BABAN SOYADINI DEĞİŞTİRMİŞSE, SEN DEĞİŞTİREMEZSİN? KARARI

-Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, soyadı değişikliği için dava için kişinin talebini reddetti. Red gerekçesinde, ?Babanın açtığı aile soyadı değişikliğini içeren dava ile ergin olmayan çocuğun da soyadı değişmiş bulunduğundan, o çocuk ergin olduktan sonra aynı konuda (aile soyadının değiştirilmesi istemli) dava açamaz? dendi.

-KENE ÖLÜMLERİNDE ÇORUM İLK SIRADA

-Sağlık Bakanlığı, kene ısırmasının neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden ölenlere ait istatistikleri çıkardı. Buna göre 2008'de toplam 37 kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. 16 ilde görülen ölümlerde 7 ölümle Çorum ilk sırayı aldı.

-?İKİ YÜZDEN FAZLA HASTALIK RİSKİ ALTINDAKİ VETERİNERLER MAĞDUR DURUMDA?

-Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Şakir Doğan Tuncer, veteriner hekimlerin mezbahalarda, laboratuarlarda ağır şartlar altında brucella, tüberküloz, kuş gribi, deli dana, şarbon, kuduz gibi insan sağlığını tehdit eden hastalıklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, ?Aldıkları bu yoğun eğitim ve çalışma zorluklarına rağmen özlük hakları yönüyle emsal meslek grupları içerisinde en fazla mağdur edilen meslek grubudur. Aldıkları ücret lise dengi okul mezunlarının altında kalmıştır? dedi.

-İSTANBUL CAZ FESTİVALİ SON HAFTASINDA

-?15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali?, son haftasına bir günde iki konserle giriyor. Ladino şarkılarının önde gelen temsilcilerinden Yasmin Levy 14 Temmuz'da The Marmara Esma Sultan'da, soul dünyasının yeni soluklarından Raul Midón ise İstinye Park'ta sahne alacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber