Af bekleyen ODTÜ'lü Hasan sabredecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Temmuz 2008 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, af bekleyen öğrencilerle görüştü. ODTÜ'lü Hasan'ın 700 YTL için okuldan atılışını dinledi. Bakan Çelik ?Af çıkacak ama biraz sabredin' dedi

Bir yıldır öğrenci affı için mücadele veren gençler, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e beklentilerini anlatırken, ODTÜ'lü Hasan Çalık'ın da hikayesini aktardı. Oldukça etkilenen Bakan Çelik, Hasan'a çay ısmarladı ve okuldan atılış sürecini dinledi.

GÜNDEM ÇOK YOĞUN

ÇALIK, ?Köyde büyümeme rağmen 1999'da Türkiye 1042'incisi olarak ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni kazandım. Üniversite yönetiminden burs istedim. Ancak ?Köylü çocuğu olarak burayı kazanamazsın. İstediğin bursu sana burayı kazandıran cemaatler versin' cevabı ile karşılaştım. Bunun üzerine özel ders vermeye başladım. Ancak dördüncü sınıfta kardeşim Emre lenf kanserine yakalandı. Hastane masraflarını ödemekten 700 YTL okul harcını veremediğim için okuldan atıldım. Çok geçmeden kardeşimi kaybettim' dedi. ?İki ay ders çalışsam yine ÖSS'de derece yaparım. Ama hem benim yıllarıma hem de devletin kaynaklarına yazık olacak' diyen Hasan Çalık, Bakan Çelik'e af konusu sordu. Bakan Hüseyin Çelik, Hasan'a, ?Çıkacak ama bu yaz değil; Parlamento ve siyaset gündemi çok yoğun, biraz sabredin' dedi.

HASAN ÖYMEZ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber