Çetkoder: Kredi kartı aidatı ödemeyin

Haber Giriş : 14 Temmuz 2008 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Yargıtay'ın emsal oluşturacak kararını aktararak, tüketicilere kredi kartı aidatı ödemeyin hakkınızı arayın çağırısında bulundu.

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş yaptığı açıklamada, Zonguldak'ta bir vatandaşın kendisinden bilgisi ve iradesi dışında alınan yıllık kredi kartı aidatına itiraz ettiğini ve tüketici hakem heyetine başvurduğunu anlattı. Tüketici hakem heyetinin vatandaşı haklı bulduğunu ancak tüketicinin yaptığı itiraza bankanın da kendi lehine itiraz ettiğini belirten Göktaş şunları kaydetti:

?Zonguldak 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kartın aidatı ödenmeli kararını verdi. Ancak bunun üzerine tüketici Yargıtay'a itiraz ederek yani temyiz ederek Yargıtay'dan örnek ve emsal bir karar aldı. Yargıtay yerel mahkeme kararını bozdu ve tüketici haklı dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kanun yararına temyizi istenen dava tüketici lehine sonuçlandı.?

Tüketicilere haklarını aramaları çağrısında bulunan Göktaş, ?Sizin 4077 sayılı yasanız var. Her iş ve işlemde hakkınız var. Yasal haklarınızı arayın. Çaresiz değilsiniz. Kredi kartı ile ilgili belki binlerce şikayet alıyoruz. Ama iş hak aramaya geldi mi aramıyorsunuz. Arayın. Dava açın, açılan davalara müdahil olun. Hakkınızı ve hukukunuzu gasp ettirmeyin. Siz yapamıyorsanız gelin bize başvurun biz yapalım. Ücret istemiyoruz, para istemiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber