Özel hastane sahibi iki doktor ve bir mali müşavir tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 14:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tekirdağ'ın Çorlu Vergi Dairesine yönelik rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan özel hastane sahibi iki doktor ve bir mali müşavir tutuklandı. Doktorların ve mali müşavirin sahte belge düzenleyerek devleti zarara uğrattığı iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, 29 Nisan 2008 tarihinde Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6 aydır yürüttüğü 'Veren 06' kod adlı planlı operasyon kapsamında Çorlu Vergi Dairesi'ne bir operasyon düzenlenmişti. Operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden, aralarında Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel'in de bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Çorlu Şifa Hastanesi başhekimi ve kalp damar cerrahisi uzamanı Op. Dr. Cenap Ö., Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr Doğan M. ve mali müşavir Hikmet D. 'rüşvet vermek ve aracılık etmek' suçlarından Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmalarının ardından tutuklanma istemiyle Çorlu Adliyesine sevk edildiler.

3 zanlı mahkemede, ''rüşvet vermek'' suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne kondu. İki doktorun sahte belge düzenleyerek devleti milyonlarca YTL zarara uğrattığı iddia ediliyor.

Çorlu'da, 29 Nisanda, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekiplerince vergi dairesine operasyon düzenlenmişti. Operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden aralarında Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel'in de bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Vergi dairesine yönelik rüşvet operasyonunda tutuklu sayısı 7'ye yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber