Bir hastane skandalı daha

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis'te, bir çocuğun kıyma makinesine kaptırdığı eli, hastanede dirseğinden kesildi.Elini kıyma makinesine kaptıran 13 yaşındaki kasap çırağı, kıyma makinesi ile hastane hastane dolaştı.

Edinilen bilgiye göre, Kilis'te Ahmet Rasim Caddesinde bir kasapta çırak olarak çalışan İbrahim Halil Yetimoğlu (13), sağ elini, temizlemeye çalıştığı kıyma makinesine kaptırdı.

Sağ eli dirseğine kadar tamamen makineye giren İbrahim Halil Yetimoğlu, makineyi durdurmayı başardı ve çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.

İşyeri sahibi ile çevredeki vatandaşların haber vermeleri üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, çocuğu, elini kaptırdığı kıyma makinesi ile birlikte önce Kilis Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen Yetimoğlu, 1 saat sonra ulaştığı hastanede yaklaşık 1.5 saat bekletildi. Yer olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmeyen Yetimoğlu, bu kez de 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

13 yaşındaki çocuk, 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde de bir süre bekledikten sonra ameliyata alındı.

25 Aralık Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi servisi yetkilileri, ameliyat sonucunda çocuğun elinin dirseğinden itibaren kesilmek zorunda kaldığını, genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirttiler.

?KONUYU ARAŞTIRIYORUZ?

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim vekili Dr. Zeki Çelen, olayla ilgili olarak şunları söyledi:

?Dün akşam 21,30 sıralarında hastaneye gelen hastaya ilk müdahaleyi yaptık. Ardından, plastik cerrahi uzmanlarımız hastanın durumunu tespit etti ve kıyma makinesine kapılan kolun kurtarılmasının mümkün olmadığı değerlendirildi. Hastanın ameliyat edilmesi için boş yatak arandı ancak bu sırada uygun yatak aranırken hasta 112 acil ambulansı ile 25 Aralık Devlet hastanesine gönderildi. Konu ile ilgili araştırmalarımız sürüyor. Olayla ilgili olarak sorumlulardan gerekirse yazılı açıklama isteyeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber