İzmir'deki Belediye baskınına 2 tutuklama daha

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Buca İlçesi'ne bağlı Kaynaklar Beldesi Belediyesi'ne yönelik olarak jandarmanın yaptığı operasyonda gözaltına alınıp, sevk edildikleri adliyede serbest kalan zanlılardan 2'si daha tutuklandı. Böylece adliyeye sevk edilen 35 kişiden toplam 19'u tutuklanmış oldu.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nca, ?ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma, silah kaçakçılığı, ateşli silahlar kanuna muhalefet, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık' suçlamasıyla bir hafta önce gerçekleştirilen, aralarında AKP'li Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S.'nin de bulunduğu 35 kişi adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan, aralarında, Başkan Karagülmez, 5 meclis üyesi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S., Fen İşleri Müdürü A.S.'nin de bulunduğu 17 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcının yaptığı itiraz üzerine serbest bırakılan zanlılardan Kaynaklar Belediyesi meclis üyesi M.K. ve müteahhit H.D. de bugün tutuklandı. Son iki kişiyle birlikte operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 19'a yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber