Muayenehanelere kilit vuruluyor

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, performansa dayalı döner sermaye katkı payı getirilmesi ile birlikte, uzman doktorların bir bir muayenehanelerini kapatmaya başladığını söyledi. Akdağ, Isparta'da 85 uzman hekimden 15'inin, Kayseri'deki 170 uzman hekimden 30'unun, Van'da da 11'inin muayenehanesini kapattığını belirtti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Akdağ, "Zannediyorum, muayenehanesi olan hekimlerin yüzde 15'i kapattı. Performansa dayalı döner sermaye katkı payından muayenehanesi olmayanlar avantajlı oluyor ve iki 2 misli kazanma imkanına kavuşuyorlar" dedi. Akdağ, geçtiğimiz günlerde genel cerrahların katıldığı bir ulusal kongrede performansa dayalı döner sermaye katkı payı ile ilgili yapılan bir ankete katılanların yüzde 75'inin uygulamayı çok olumlu bulduklarını ifade etti. Akdağ, 'Performansa dayalı döner sermaye katkı payı' konusunda üniversite hastaneleri, SSK hastaneleri ve birinci basamak sağlık hizmeti veren kuruluşlarda uygulanan sistemlerdeki farklı sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya'nın makam katının yenilenmesi ile ilgili soruyu yanıtlarken de, çok fazla bir masraf yapılmadığını söyledi. Akdağ, harcamayı yapan kaynak ile ilgili soruyu ise yanıtsız bıraktı. Sağlık Bakanlığı personelinin çalıştığı ortamın sağlıklı bir hale getirilmesi gerektiğini dile getiren Akdağ, "Genel Müdürün makamında yapılan iyileştirme için pek masraf yapılmadı. Lüks ve aşırı harcamaya asla göz yummam" şeklinde konuştu. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nda yapılan çok önemli hizmetlerin gündeme getirilmesi yerine bu tür konuların konuşulmasının gereksiz bulduğunu dile getirerek, "Bakanlık binamız da eski. Arkadaşlarımızın yaşadığı ve çalıştığı mekanları daha iyi hale getirmemiz gerekir" diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber