Veli Küçük'ün muhbiri gözaltına alındı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGÜN ÇOLAKOĞLU / İSTANBUL
Ergenekon operasyonu kapsamında ilginç bir isim daha gözaltına alındı. Polisin Kütahya'da yakalayıp İstanbul'a getirdiği Yalçın Tanfer'in Veli küçük adına yıllarca Manisa'da muhbirlik yaptığı belirtiliyor.

Daha önce yakalanan kişilerin ifadesinde ismi geçen Yalçın Tanfer'in ismi emekli Albay Erdal Sarızeybek'in yazdığı 'Ya Gazi Paşa Duyarsa' isimli kitapta da geçiyor.

Sarızeybek kitabında şu bilgileri veriyor:

?2003 yılı ağustos ayında Urfa'da alay komutanı olarak göreve başlayınca Tuğgeneral Evci'nin gönderdiği Yalçin Tanfer ile tanıştım. Tanfer 'Beni Urfa'daki aşiretleri barıştırmak üzere Genelkurmay görevlendirdi' dedi. 11 Eylül 2003 günü birlikte köylere gittik. Kısa bir süre sonra Tanfer'in geçmişi ile ilgili bazı bilgiler edindim. Bir kişinin işyerine esrar atıp sonra onu ihbar etmek suçlamasıyla 1985'te ağır ceza mahkemesinde toplam 10 yıl ağır hapis cezası almıştır. Silah taşıma ruhsatı olmamasına rağmen emekli bir orgeneral tarafından hediye edildiğini iddia ettiği silahla dolaşmakta ve bu silahla askeri birliklere rahatlıkla girip çıkmaktadır. Üstelik Urfa'daki aşiretlerden gizli devlet faaliyetleri adı altında topladığı büyük paralar vardır. Bu bilgileri Tuğgeneral İsmail Evci'ye ilettiğimde, 'Bana Veli Küçük Paşam getirdiği için onu araştırma gereği duymadım. Bu olayları bilmiyordum' cevabını aldım.?

Sarizeybek'in yazdıkları ve askerî mahkemedeki dosyada yer alan bilgilere göre Tanfer'in jandarma ile tanışıklığı 1980'li yıllarda Veli Küçük'le başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber